Den koreanska vågen


image31

(Koreansk tema again, jag ber om ursäkt)
Den som haft tillgång till internet under senare år har kanske märkt hur asiatiska kulturer börjat locka mer och mer människor med deras exotiska och annorlunda sätt att se på. Visst, Peking har OS nu i sommar, men den riktiga framtiden ligger hos Sydkorea. Man talar om den Koreanska Vågen, och för den som vill veta mera om den kan tom ta kursen på Stockholms Universitet. Det är någonting med Seoul och hela landet som jag bara dras till. Det känns nytt och oupptäckt på något sätt! Man hör hur många åker till Thailand, Kina och kanske tom Japan om de har tur, men Korea - aldrig! Kanske är det politiken som gör så att människor avskräckas att åka, kanske är det informationsbrist...

Det som framför allt fått folk här i väst att spetsa upp näsan och dra in den ljuva lukten är koreansk TV & Film. Familjeserier, komediserier, de snyggaste blodigaste filmerna du sett i ditt liv - Korea har mycket att bjussa på. I många länder (Därav några är europeiska) har man börjat köpa in koreanska serier och visat dem på TV. Ett exempel är den historiska draman Jewel in the Palace som har fått folk över världen på fötter. Själv har jag inte haft det lilla nöjet att se den än, men kommer med mer info när jag har :)

Som en uttråkad tonåring (med sportlov) som man är har jag kollat in två koreanska serier nu under lovet. Den första är en familjeserie som jag laddade ner första avsnittet av endast för att ha något att sysselsätta mig med. Brukar tröttna på de flesta koreanska serier jag ser efter halva då allt blir så förutsägligt... Bad Family kan tas vid först glans som en sappy familjeserie som förväntas innehålla mycket "Awww"-moment, och visst, det finns det. Men en skillnad är att man inte sitter och himlar för ögonen för att hela situtionen är för moraliskt (americano way) och budskapsfull, utan den krypen verkligen under huden på en och berör. Dessutom tror jag inte jag har sett en bättre barnskådis som i Bad Family på länge. Den andra, Smile Again, har jag ännu inte sett klart så jag kan inte uttrycka mig till fullo, men den är faktiskt väldigt sevänlig, dvs för att vara same old, same old triangeldrama. Nu är det bara helgen kvar på lovet, better make the most of it!

Kommentarer
Postat av: D

hehe, finns det en kurs om koreansk musik på Stockholms universitet? eller allmänt om Korea?

Varför är jag Denise B förresten? har du en annan Denise? hehe

2008-03-17 @ 15:28:07
Postat av: N

Det handlar om Koreakultur i allmänhet, såsom TV, musik, Film etc. :)

Postat av: Nilla

Åk till Japan istället, sure, en rundtur i Seoul på en vecka är okej.. men.. slösa inte mer tid där -_-har du pluggat på SU?

2008-08-04 @ 12:33:10
Postat av: N

Haha, vadåra? Jo har planerat att åka till Japan för 3 mån eller så bara för att komma bort från de tragiska vardagsrutinerna här.Nope, precis tagit studenten och tänker nog inte låsa in mig där och kasta nyckeln än. Ett år resa lite överallt först ^^

2008-08-04 @ 12:57:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback