Förr eller senare

ds


... har man fel. Hade tänkt att uppdatera om Iljimae tidigare, men aldrig blivit av. Iljimae är grym på det där vendetta-snubbe-som-får-hjälp-av-en-mr-miyagi-liknande-munk-och-sedan-maskerar-sig-som-tjuv-när-han-egentligen-letar-efter-päronens-mördare-sättet. Visst, den kan bli lite (Notera: väldigt) överdrivande stundvis och vissa repliker känns väldigt mesiga och uttjatade, men det bryr jag mig inte om! :) Tack vare de påkostade kläderna och rekvisitan så känns det faktiskt, även om det bara är för en stund, att man lämnar gröna Svea land och Stockholmarna och hamnar i 1500-talets Korea.

Saker som gör att man får rysningar

Jazzsolot i den här klassikern är en av dem. Gerry Rafferty med Baker Street.
 

Fredagschill

napola

Jag älskar fredagar. Man har all tid i världen och behöver inte känna någon press att göra någonting bara för att. Köpte två dvd:er på Akademibokhandeln på vägen hem från jobbet i förrgår. Det var billigt så jag tog tag i Monty Python - Life of Brian och Führerns Elit (Org. Napola).

Napola är en sorts tysk blandning av Döda Poeters Sällskap och Ondskan och utspelar sig under 40-talets Nazityskland där huvudpersonen Friedrich börjar på en Napolaskola (En Elitskola som skapar framtida nazistledare/soldater). Han ställs inför en rad dilemman och blir osäker om vad han ska välja, yaddiyadda, precis som filmerna tidigare nämnt. Let's cut the chase, anledningen till att jag ens nämner filmen är att den är så harmoniskt gjord, trots alla hemskheter (Som förresten är mycket värre än i Ondskan). Ljuset och ljud flyter ihop vackert och man blir sittade helt tyst och koncentrerad under hela filmen. Jag tycker man verkligen lyckats skapa en balans med musiken om man som åskådare blir så fokuserad på bilderna och berättelsen att man inte tänker att det ens existerar ljud. De har blivit ett liksom :)
Måste nog säga att jag föredrar den här tappningen av sadistisk skolgång över Ondskan. Jag kände mig inte direkt berörd när jag tittade på Ondskan... Med Napola hade hela min kropp låst sig och rörde inte sig inte en centimenter på nästan 2 timmar.

Feeling carried away

flying


Äntligen är det fredag! Bara en bunt med medlemmar kvar att registrera i systemet, sen är det heeeeelg. :)

Fönstret in till filmens värld

film vintage

Hur vackra är inte gamla film noir affischer? Lite synd att man inte lägger i tid på affischer nu för tiden. Affischerna agerar ungefär på samma sätt för filmen som omslaget på en bok. Ett intresse väcks till liv utifrån affischen.  Låter kanske dömande, men så är det iaf för mig. :)
En nykomling som jag däremot gillar väldigt mycket som snart ska komma ut är Dark Knight affischen med Heath Ledger. Obehagligt kallfrostig är den, men samtidigt fångar den Jokern i ett nötskal.

dark knight

Dylan Moran

Henrik Schyffert intervjuar Dylan Moran, skönaste irländska komikern ever. Sök på Black Books på youtube så förstår du vad jag menar.Already said too much I have

Hittade en kortfilm som förklarar hur George Lucas hittade inspiration från hans Universitets-tider till att skriva Star Wars filmerna. Väldigt underhållande  :)


"Do you want to be my friend? Confirm or ignore!"

Facebook kan vara en riktigt pina. Här får vi se några exempel på detta genom en parodisketch som BBC har gjort. Lite småkul.
RSS 2.0