Alice besöker Burton-land

Alice har äntligen hittat hem - i Tim Burtons huvud. Han har skrivit kontrakt med Variety och nästa år sägs det att man börjar inspelningarna. Själv kan man undra varför han inte gjort det än? Jag menar, nu för tiden när Alice har blivit så mycket mer än en sagofigur. Goth/Lolita kulturen har ju pratiskt taget krönt henne till drottning i Lolita-land.

För att lägga grädden över moset kommer det även en långfilm av sin egen kortfilm "Frankenweenie" från 1984. Den handlar om en död hund som återförs till livet av sin sorgsna ägare. Hmmm, är det bara jag är har man sett den figuren i flera av Burtons filmer? Corpsebride, Nightmare Before Christmas... the little hotdog has a life of his own...


Pop! Goes my bored heart

image26

Jag önskar att jag kunde säga att jag gjorde något produktivt under lovet, men då skulle jag ljuga. Inte ens tittade man på bra filmer, utan fastnade med ett antal sappy chickflicks som tex 13 going on 30 eller Music and Lyrics.
Ingen av dem var vidare bra (Nästan plågande dåliga), förutom att Music and Lyrics hade en av de bästa anslagen i film jag har sett. Jag menar, vem tycker inte det är kul att se dryga Hugh Grant sjungades 80-tals style i vita tajta kläder och en scarf? ;) Scenen med tjejen i korridoren kan ju inte bli mera 80-tals musikvideo än så.

Obs! Titta inte på denna om låtar lätt fastnar på ditt huvud, för då slutar det med att du ser den ca 30 gånger som jag...

.

"I wish my life was like this festival"

Snart är det dags för Stockholms Film Festival! Jag är lite besviken att de tog bort animerad film helt och hållet då animerad film också är en konst. Men men, det finns fortfarande ett dussintal filmer att välja mellan.
En film som jag fick upp ögonen för när jag läste Filmfestivalstidningen var "I'm a cyborg, but that's okay". En romantisk komedi (konstigt nog) från regissören Park Chan-Wook som också gjort den kända hämndtriologin "Mr Vengeance", "Old Boy" och "Lady Vengeance". Intressant håll att gå från blod, tortyr och all sorts grotesk tabu, till en pastellfärgad romantisk komedi.

Filmfestivalen håller på från 15-25 nov, men det är nu redan dags att börja röra på fläsket och köpa biljetter till filmerna innan de tar slut.
Länk till alla filmerna kan finnas här:


RSS 2.0