Hasta la vistaNu säger jag hejdå till blogg.se. Förhoppningsvis för alltid. Om inget strular sig på "andra sidan".

Cheerio! Nya sidan här....

Bye bye old blog...Starting a new one at Wordpress. See you there :-)

わたしのあたらしいブロッグはここだよ〜

мой новый блог здесь!

Man of a decadeVad händer egentligen? 00-talet måste vara någon sorts filmhögtid för Döden. Han snor Ingmar Bergman, Marlon Brando, Heath Ledger, Michael Jackson, Frasiers hund Eddie... och nu John Hughes, som kanske är mest känd för sina klockrena highschool filmer. Om det fanns någon som faktiskt kunde göra den genren bra var det han. Breakfast Club och Ferris Bueller Day's Off är två filmer jag kan se om hur många gånger som helst. Manusen (lär ju inte böjas så) är smarta, roliga och hur kliché det än låter - tidlösa.

Man skrattar, gråter och tycker synd om karaktärerna för de alltid lyckades bli så levande och sympatiska. Den som inte känner någon som är precis som Brian i Breakfast Club har förmodligen blivit hemskolad. Eller Bender för den saken. Jag hade tre i min gamla klass. Tyvärr inga i Judd Nelsons league.

På söndag blir det tribute-marathon med Toda. Bring on the bratpack...

RIP Mr Hughes

The Lovely BonesPeter Jacksons nya projekt The Lovely Bones är snart på biodukarna, och från vad jag har sett från trailern ser den djäkligt bra ut! Älskar att gå bio och se filmer med vacker scenografi. Det är sånt som får en att glömma bort det klibba salonggolvet och snubben bakom som sparkar i ryggen på en.

Har inte läst boken tyvärr, har hört att den ska vara rysligt bra. Kanske något man ska ta och göra medan man fortfarande har "lov"? Imorgon bär det av till Japanska Ambassaden där stipendium-proven ligger och väntar. Matten har jag ingen chans att klara (måste ha läst MA C + D minst, vilket jag inte har), men engelska och japanskan verkar kanske gå någolunda bra. We shall see, shall we.

Beaches & FriendsFunkehh. Funky. No, funkeeeh. Funky. No, funkeeeeh. Funky?

Cinemash

Klicka här


Underbar reenactment scen från Dirty Dancing med Channing Tatum och Charlyne Yi. Mycket bättre än Milo Ventimiglias version av Oldboy.

Bergemann, Kursterle, Jonze

"Every good story begins with a 'Once upon a time'"

Perspective

Rotar lite bland gamla Tokyo bilder som är tagna av Martin. Knappt tittat igenom dem innan då de legat på min andra hårddisk så nu vart det äntligen dags. More to come... :)

RSS 2.0