Från bok till film - Alkemisten

The Alchemisten

Snart är det dags (Tja, snart och snart, det är inom detta år iallafall)!
Den kritikerrosade favoriten 'Alkemisten' blir film, med kända skådisar som Laurence Fishburne (Som btw regisserar, är screenwriter och huvudpersonen Santiago i denna film), Jeremy Irons (En av mina favvisar), och....*harkel* Madonna (Ja, du hörde rätt). Det är inte så att jag har något emot Madonna, hon är en hyfsad skådespelerska, men jag hade hoppats mindre kända namn till denna produktion. Egentligen helt okända namn. Alkemisten är en så pass konstnärligt uttryckande bok och ska egentligen tas an någon afrikansk eller europeisk regissör med ett öga för scenografi, så man nästan kan höra vad vindarna och solen säger i filmen. Inte i tal då alltså. ;) Det vore riktigt cheesy.

För dig som är en struts och stoppat huvudet i sanden, handlar 'Alkemisten' om Santiago, en ung herde som vallar sina får i de andalusiska bergen. Ända sen han var liten har han längtat efter att få upptäcka världen. När han två gånger drömmer en och samma dröm uppsöker han en spåkvinna. Hon råder honom att ge sig av, att följa barnet som i drömmen visar honom vägen till en skatt som väntar vid Egyptens pyramider.
Historien om Santiagos äventyr är en fängslande och färgstark blandning av myter, filosofi, religion och astrologi.
Jag rekommenderar allt du som inte läst den gör det, för den är riktigt underbar bok. Så rulla ut badhandduken vid stranden, smörj in lite solskydd, lägg dig på magen och läs 'Alkemisten'. Du lär inte bli besviken.

Har inte sett ett officiellt datum, men den räknas visas någon gång under 2007 iaf. Man har spelat in under 2006 i Dubai och Jordan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback