Vår TeaterOch den här var den bästa tagningen...?

Cereal//flickr

Stormtrooper-flingor. Lär inte vara fullkorn...

BlizzardOh yes. 

Nu är det visserligen flera månader tills eventet, men tänkte att man kunde ta ut biljetterna ändå, så man har någonting man kan sätta på väggen och längta till. Jag vet inte riktigt men jag föredrar nog att gå på event där man faktiskt har roligt. Många artister man går och ser live är inte så roliga live (man kunde lika gärna ha suttit hemma och lyssnat på skivorna) och det är nästan inte värt det. Det blir mer som om man går för att kunna säga att man varit där. Då kan man lika gärna spendera på något annat kul man verkligen kommer komma ihåg. Dylan Moran till exempel. Tomorrow's the day!

Hmm... Saknar de veckoliga avsnitten av Big Bang Theory. Behöver min dos av Sheldon...

C'est soufflé//flickr

Månadens mål: Kunna göra en lika proffsig sufflé såsom denna. Gärna med rabarberfyllning och vaniljsås, med tanke på att det är säsong. ^-^

They've brought a flagDu får en signal upp i hjärnan. I hjärnans dammiga allmänbildningsarkiv letar signalen fram referatet som passar med sökningen. Bingo! Vidare åker signalen... steady she goes, ända tills det börjar känna lite i mungiporna. De börjar sakta, liksom slowmotion, dra sig tillbaka och skapa små kullar till kinder. Lungorna tar luft, samtidigt som kroppen lutar sig bakåt en aning, nästan som om det är nysning på gång. Rösten är redo... det är iallafall vad den brukar intala sig själv. KAZAM! Följande känsla går inte toppa för någonting i världen - skrattet.

Vad är det egentligen som gör att man ibland tar ställning till egentligen rätt nördiga saker och också tar det lika personligt som om motståndaren plötsligt hade mordhotat en familjemedlem? Ja, jag snackar förstås om den uråldriga Simpsons VS Family Guy diskussionen. Det finns ett få antal människor som kan uppskatta båda på en normal nivå och gärna undviker  att fördjupa sig i diskussionen vidare. De är realistiska. De vet att det är ungefär lika dumstridigt som att en Mac-följeslagare går fram till en Windows-följeslagare och säger "Which one of you bitches wants to dance?" (Random Moran psych), resultatet inte är vackert. Något ont och svårkontrollerat vaknar inombords och man vill antingen höra hur motståndaren håller med och förstår den geniala humorsymfonin som faktiskt existerade under Simpsons glansdagar (´92-´96), eller göra sig beredd på att förstöra de onda tankar han/hon har gentemot serien.

Återigen... why so serious? Är det för att det är ungefär som att jämföra färskpressad iskall apelsinjuice till avslagen Fanta som visserligen går att tvingas ner i magen bara pga Stewie. Är det som Mac/Windows slaget, som piraterna och ninjorna... kanske är det meningen att man faktiskt ska ta en ställning. Vi har inget val. Här finns inget medelsvensson "Jag ska rösta blankt"-anda. Det är krig, och vi är programmerade att vinna de verbala striderna, hur glasögonorm-ig, insulinbär-ig och sängvätiga vi än låter.

Chinatown//flickr
It's official, Beijing (och Ms C) here I come!

Använder skatteåterbäringen och drar härifrån. Den heliga treenigheten blir sluten, Japan> Korea> Kina. Nu återstår bara allt preparerande innan. Fixa visum, vaccinera sig mot kineserna och köpa e-biljetten. Easy peasy. :-)

Tango ItalianoDet är när man hör såna här underbara bakgrundsljud städandes som man verkligen önskar att man fortfarande pluggade italienska.

Älskar hennes väldigt italienska handrörelse i slutet av videon.

Mr Sandman
//foto Ffffound, Sandra Freij och Ran.

Sunny sunny day! :-)

Kanske dags att ta fram picnickorgen, en bok (Ja, jag läser Eclipse, so sue me!) och sitta i en park och läsa?

Buffay the Vampire LayerYup, det är officiellt, de där vampyrbitna blodsugarna i Hollywood planerar på att skapa en Buffy the Vampire Slayer, The Movie (en riktig en, inte den där 90-tals-styggelsen till film). Enligt dem kommer filmen inte alls handla om några av karaktärerna från tv-serien (för att respektera Whedon och fansen) utan den kommer bli född på nytt i riktig Star Trek anda. Jag kan redan se slogan.... "New Slayer, New Times...."

Det riktiga tråkiga med det är att Joss Whedon inte alls kommer ha något med filmen och göra. Om det verkligen är "Buffy" längre kan diskuteras... men nevertheless kan det bli intressant att se - om de gör den bra.

TrötterHar varit lite seg jag de senaste dagarna. Därav snål med uppdateringar. Nu blir det blåbärspannkakor, West Side Story och sen en liten joggning i skogen för att rensa huvudet mitt. Imorrn är det en ny dag och en ny chans att försöka hitta på något kreativt och göra istället för att sitta hemma och tröstäta.

IrisFörsta titten till säsongens mest omtalade (och den mest påkostade) K-drama Iris är här.

Utifrån vad jag läst om den på internet verkar den vara som en koreansk Mr & Mrs Smith, fylld med assassins och hemliga organisationer. Iris innebär drama-comeback för många kända skådespelare såsom Lee Byung-Hun (The Good, The Bad, The Weird) och Kim Tae Hee. Lägg till en känd hiphop idol (TOP från Big Bang) som spelar seriens bad guy så har man sig en hit.

Känner inte riktigt att preview visar så mycket mer än att det är mycket action, vilket är rätt så uppenbart. Men men, eftersom man hållt på med projektet länge och filmat i bla Ryssland, Kina och USA sedan november kan den ju inte suga helt och hållet... eller? En eller två koreanska serier per säsong brukar ungefär vara vad jag ser. Senaste var Beethoven Virus (som var djäkligt bra), kanske blir Iris nästa. Det får piloten avgöra.

Djurens Gård


Igår var nog ett typiskt exempel på svensk vårväder. Ena sekunden vart det soligt och no worries, sedan helt plötsligt kommer molnen och regnar över en. Hur som helst blev det en väldigt sen frukost på vegetariska Hermitage (inte för att jag är vegetarian men jag älskar vegetariskt) i Gamla Stan och därefter lekte Åsa och jag turister och paparazzade i Gamla Stan och Djurgården... :-) Det slog mig då jag tittade igenom fotona att Åsa har lite Liv Tyler/Arwen ögon. Damn you, beautiful girl!

Sökt en massa jobb. Nu banne mig får någon svara! Det är verkligen de mest irriterande av allt, när man inte ens får ett nej-svar, utan de bara ignorerar en.

Stereotypes
Svenska stereotyper utifrån ett amerikanskt perspektiv. Tyckte den var lite kul. Sista scenen med den stirrande Antonio Banderas och vikingarna (The 13th Warrior) är bara rent bisarr.

Moon/foto från ffffound

Om man skapar stor skandal när man är 80, binder fast sig runt Eiffeltornets topp och hungerstrejkar, tror ni man kanske får en chans att åka till månen då? 

Att åka till månen (eller vara i rymden i huvudtaget) har varit en dröm sedan jag började nå upp till dörrhandtag. Astronaut ville jag bli. Hade jag varit ett matematiskt geni skulle karriärstigen kanske sett annorlunda ut... ;) 

Jorden känns nästan för liten ibland. Jag vill åka ut och se bollen/bollarna från ett annat perspektiv. Om Doktor Vem faktiskt fanns, hade jag hookat för länge sedan och följt med in i telefonlådan. Well well, man kan alltid drömma... Så länge kan man fortsätta och att sitta och läsa om galaxer och string theory på wikipedia på jobbet ...

Bloody hell.... I am!

Den andra säsongen av vamp-serien True Blood är här om 25 dagar, den 14:e juni. Utifrån det jag har sett från previews ser det lovande ut. Alexander Skarsgård har klippt håret (tack!) och det ser ut att hända lite fler saker än föregående säsong vilket alltid uppskattas.

TP

Trevlig måndag med Toda, rabarber- och hallonpaj och Disney TP. 

Rosebud


Passing time
Hittin' the moorsNy Wuthering Heights filmatisering på ingång! Den här gången med Gossip Girls' Chuck Bass aka Ed Westwick i rollen som Heathcliff. Att försöka filmatisera Wuthering Heights är nästintill omöjligt ('92 versionen var en bra försök, '39 ännu bättre, men de slår verkligen inte bokens kraft), men men... det stoppar mig inte från att se filmen när den kommer ut. Peter Webber (Flicka med Pärlörhänge, Hannibal Rising) står bakom regin och filmen räknas komma ut någon gång under 2010.

Psyyyched 〜

ScarletSandra och jag i Sundbyberg i jakt på tyger. Allmänt receptjagande på goda saker att göra. En av mina favorit kokböcker är Historiebok för Kakälskare som jag köpte på en rea för några år sedan. Nu beror det kanske på att jag är en historiebuff, men är det inte sååå mycket roligare att veta vart och av vem de första bakelserna faktiskt blev ätna? Me thinks so.

Jag kan se det framför mig. Det är sent medeltid. Snobbarna i stan ringer i ko-klockan och från ingenstans kommer en av hembiträdena springandes. "Ja, frun?" säger hon. "Vi får fint besök av Herr och Fru Sheirer. Spring till bagaren och köp den finaste saffranskakan du kan hitta. Be honom att inte hålla tillbaka på saffranet, vi har råd. Förra gången var den inte ens gul. Seså, raska iväg nu!"...(Ingen influens av Flickan med Pärlörhänget)

Har jag bloggtorka? Svar: Ja.

Make the Girl DanceKalla mig galen men låten/videon fastnade på hjärnan. Trots att den egentligen är lite för gäll för min smak...

Fransk electropop och nakna fransyskor... alla indienördars dröm?

Demetri MartinÄnnu en rolig filur.

Cake or Death?

Jag vill gå, jag vill gå, jag vill gååååååå.

Jag skulle kunna spränga mitt sparkonto och köpa mig en biljett, no problem. Däremot finns inte många jag känner som vet vem Eddie Izzard är eller har råd att följa med....
Sandra? Om jag får så Eddie-konverterar jag gärna dig i morrn en timme eller så (free of charge) och så går vi, du och jag! ^-^

Edit: Mission accomplished. Biljetterna är köpta! Inte världens bästa platser, men har man med kikarn så... Dags att baka lussekatter, så kanske den 19:e december kommer snabbare..?

π
Har gått runt och tänkt på 90-talet idag. Gillade 90-talet... TV och film var otroligt B och folk brydde sig inte riktigt om mode som idag. TItta i en skolkatalog från 95 och en från 05 ser det djäävligt annorlunda ut. Idag innebär förmodligen Mickey Mouse-tröjor socialt självmord i högstadiet. Hade chillkväll med Hermine i söndags och vi degade framför Filip och Fredrik som hade en glad Zac Braff i studion. Under reklamen kommer en reklam om Lambi toalettpapper och i slutet av reklamen viskar kvinnorösten "Mjukt, och trendigt". Mjukt... och trendigt? Sorry, men jag ser inget trendigt med toalettpapper. Vad har hänt med Sverige de senaste åren? Mode, självsvält och trend kontrollerar våra liv. De säger individualism men sedan ser man att alla ser exakt likadana ut... inklusive deras mode/här-är-mitt-liv-bloggar.

Var vad jag? Ja juste, 90-talet... Tittade på Relic Hunter lite granna häromdagen och lade märkte till hur otroligt dåligt gjort allt var (Något som man inte tänkte på då). Man kan nästan skymta kamerorna i kanterna av skärmen. Det roliga är att man verkligen inte bryr sig. Det är innehållet som man väljer att prioritera, inte det tekniska. Det fanns en viss charm hos många av 90-talets serier, humorn var oskyldig men klockren (Ta bara Buffy som ett exempel), och den gryniga, ljusa videokvalitén gjorde det nästan bara bättre...
I miss the good old days.

Köpte LP-skivor fast jag inte har en skivspelare, och gjorde en italiensk paj med soltorkade tomater och oliver. ^-*

...in New Orleans

Finally! Den första officiella trailern till Disney's nya handmålade och soon-to-be Disneyklassiker Princess and the Frog är här!

Barnet inom mig hoppar upp och ner av lycka... Jag har en bra känsla om den här filmen. Klicka här för att se den i kristallklar HD.

Odd

Dagens känsla. Uddigheter (as pictured by Mr Banana, Schizo-Alice, and Riita Ikonen)...

Ska ut och städa/plantera gården med hela bostadsföreningen. Oh, jolly day... 〜

Rock, Paper, Scissors, Lizard, Spock

Jag är verkligen så långt bort man kan komma när det gäller Star Trek-kunskaper. Jag har sett kanske högst 3 avsnitt på TV när jag har varit hemma och hostat slembollar. Den övriga kuriosan kommer från Jeff Albertson aka Comic Book Guy som lärde oss hur man bla säger "Ack, ensamheten!" ("G'arrd'ak!") på renaste klingon.

Däremot avgudar jag filmen Galaxy Quest med Sigourney Weaver och Alan Rickman som är en ren parodi av hela Star Trek/Wars franschise:n. Något som förmodligen spelade mycket i när man satt på Sf.se och bestämde fredagens biofilm.

Första intryck av att se den var ungefär som att se Advent Children utan att ha spelat FFVII (Hah, det där kom ut mer nörd än menat). Specialeffekterna tar över hela filmen och man bryr sig nästan inte vad som händer, bara att man får fortsätta se. Jag är en sån som allltid har en dålig vana av att jämföra filmer i samma genrer med varandra, och rakt ut så är Star Trek verkligen inget Star Wars. Man ser dock likheter mellan de båda lite här och där. Kirk och Spocks barndom i början av filmen är ett exempel. Det är något som förresten skulle kunna byggas på och bli riktigt intressant att se, men man valde att bara att speeda fram 20 år och ta det därifrån (Var är detaljerna, människor?). Nåja, sedan var det här bara en film, inte sex.

Bortsett från att jag saknade mer utomjordingar (Det roliga med Sci-Fi filmer är ju att se vilka andra arter finns i galaxerna) var den allt-som-allt en rätt så bra film I guess. Hade väl förväntat mig lite mer, men jag är ju inte ett Star Trek fan. Vem vet, kanske "missade" en massa juicy detaljer som bara en hardcore trekkie kan ta del utav...

CheapHittade en gammal godisask min storasyster gjorde i 9:an. Älskar konceptet :-)

Beam me up, Scotty

Det måste vara någon där uppe som inte gillar mig. Det är när man är pank och halvt arbetslös som alla filmerna man vill se på bio har premiär. Simon Pegg i Star Trek (och freakiga Sylar från Heroes), stopmotion-film med skaparna från Nightmare Before Christmas kallad Coraline och sist men inte minst min nuvarande nattduksbordsläsning, Änglar och Demoner. Den sistnämnda vet jag egentligen inte varför jag läser. Kanske för att få ett avslut på det hela... Nåja, Ewan McGregor som camerlengo (personlig assistent till Påven) är alltid något som kan vara kul att se...

Idag ska det banne mig bli biokväll med Star Trek!

Marc Johns
Something old (last pic), something new (first pic), something borrowed (technically I "borrowed" these from his flickr) and something blue ...

DJDet är svårare att fixa det än vad man tror...
Klicka här för att prova och lägga på orden till Daft Punks Harder, Better, Faster, Stronger.

Blank

Jag har aldrig varit en sådan person som pratar om "känslor". Gråter gör jag nästan aldrig framför människor heller. Jag är väl en sån där typ som trycker in allt, ler, försöker fixa allting själv och sedan exploderar en dag när mellanstadiebarnen kommer och försöker sälja majblommor. Anledningen till att jag sitter och skriver detta nu är att jag tror att jag kommer bli galen om jag inte får det ur systemet på något sätt... Om jag tar bort detta senare vet jag inte.

Döden är underlig. Den är plötslig...Overklig. Man vet inte hur man ska reagera. Man känner sig ond och inhuman som inte reagerar som man kanske borde göra. Kanske är det så att vissa bearbetar processen snabbare än andra. De där 5 stadierna folk går igenom vid chockbesked kanske har olika bäst-före datum... Jag avundas nästan de som kan speeda igenom stadierna på en gång. De som ligger bunkrade hemma och gråter dygnet runt. Vad innebär det? Att de har accepterat situationen? Min uppväxt har varit långt ifrån average svenn-familjelivet som många av mina vänner har. Visst, alla familjer har sina svarta hemligheter, ingen är perfekt. Men så länge de är tillsammans och försöker deala med problemen spelar det ingen roll. Jag tror inte det finns många som har behövt börja ta hand om sig själv och gå till skolan själva f.r.o.m 6-års. 

Just nu vet jag inte riktigt hur jag ska reagera. Det läskiga är att man sitter och tänker på hur man borde reagera. Som om det finns en viss manual man borde agera efter för att verka normal. Nästan som om man vill visa världen: Jag är inte en sociopat, jag lovar. Så länge jag jobbar och håller mig själv sysselsatt, tänker jag inte på det. Så fort jag slutar göra det jag gör, återgår man till zombie-mode och Big Fish-minnerna kommer flygande tillbaka. Likaså stenen i magen och smärtan i hjärtat. Det jobbigaste är att meddela alla andra om nyheten. Att säga det med sina egna läppar. Det känns som ett skämt varje gång jag säger det.

Önskar det var ett skämt. Väntar fortfarande på trummorna.

"The Way I See it"
"By Luficer's beard!"... /med Kelsey Grammer röst.

Djäkla lyckoostar som befinner sig i Tokyo just nu. De har chansen att gå på en av mina favorit illustratörer, Ryu Itadanis utställning som äger rum mellan den 7:e Maj - 6:e Juni.

1998Spice Girls var ju ändå kvalité. Att man lyssnade på det här när man var 9, haha...

Jag har ett vagt minne av att jag och en grupp tjejer på fritids gjorde B*Witched dansen och sedan ställde upp i fritidets Talangjakt. Detta var då året efter jag gjorde Zombie med The Cranberries i min pagefrilla och randiga tröja (+ med en bakgrundsdansare som gjorde samma upp, ner, sida, sida rörelser om och om igen). Undrar vart det videobeviset har tagit vägen nu för tiden...

Unknown, Debski 'n LiekoDagens känsla...

Hatar känslan när man inte kan påverka eller hjälpa till med något. Man får sitta och glo med döda ögon som en idiot och vänta på att Gudarna i vita rockar ska göra sitt jobb. Går runt som en zombie utan hjärntörst.

RSS 2.0