ChinatownDå har det gått två dygn här i fuktiga och 40-gradiga Beijing. En update is in order. Av alla nationaliter man sitter bredvid på planet hamnade man förstås med en svensk. En svensk som inte tycktes vilja vara svensk över huvudtaget då han ville undvika så mycket svensk konversation som möjligt. Visst, jag är inte precis heller den som börjar dra ens livshistorier för medpassagerare, men man kan väl i allafall ha hövlighet nog att svara ordentligt när man frågar någon efter penna eller dagstidning. Vill du så gärna blenda in med kineserna kan du väl börja färga håret svart, mr blondie.

Efter en hjärnscanning (Nej, det är ingen svininfluensakoll, de manipulerar alla inkommande turister/kineser och gör dem till kommunistzombies!) och en hel massa kontroller senare träffade jag C och vi hoppade in i en taxi till hennes lägenhet. Jetlaggad och hungrig som man var beställde vi McDonalds via telefon och vipps knappt 10 min senare knackar en delivery boy iförd donken-kläder på dörren och ger matpåsen i hand. Lat? Nej.... smart.

Det tog ett par timmar av njurlidande innan jag vågade gå på toaletten som är ockuperad av kackerlackor. Nu ser jag dem bara som väldigt stora myror. How is that for progress? Än så länge har vi mest shoppat och spelat Ghost Squad i arkadhallar. Har spenderat nästan alla mina pengar på TV-boxar och filmer....Inte särskilt smart då har återstående 11 dagar kvar här Beijing. If I were a rich man, yabbidibbidibbidibbidum..

Något irriterande är det att YouTube och Wordpress är blockerat och inte kan nås när man är så sjukt beroende av dem. Men men! Sånt man får leva med.

Slogan or order?Imorgon bär det av till Beijing! Riiiiktigt overklig känsla. Känns nästan normalt, som om de vore något man gör varje dag.

2 veckor of C goodness.

Wilhelm Staehle

BFF

Sånt här som förtjänar ett "aww.."

"Even better is the fact that Simon Pegg met Nick Frost when Frost was waiting tables and Pegg overheard him making a tremendously obscure Star Wars reference that only a true Star Wars nerd would recognize (I don't know exactly what the reference was). Pegg started talking to him and they became best mates."


Jesus...via

"70 year-old Buddhist monk Hua Chi has been praying in the same spot at his temple in Tongren, China for over 20 years. His footprints, which are up to 1.2 inches deep in some areas, are the result of performing his prayers up to 3000 times a day. Now that he is 70, he says that he has greatly reduced his quantity of prayers to 1,000 times each day."

Bork! Bork! Bork!Finito. Äntligen är alla mina betyg- och ansökningspapper till japanska ambassadens tre-åriga stipendium redo och färdigformulerande. "Varför"-frågor är alltid det jobbigaste att skriva... har drömt om frågorna i flera veckor nu utan att egentligen lyfta pennan. Jag har sökt culinarisk utbildning som förstahands alternativ, och film som andra (vet inte riktigt om jag har tillräckligt självförtroende för det sistanämnda, men betald utbildning i Japan säger man inte nej till). Mål? Att bli nya hurdigurdande Swedish Chef i Tokyo kanske? Chansen är väldigt liten att man får stipendiumet, men det skadar ju inte att söka eller hur?

Jaduu... framtiden. Det är synd om människor som inte har intressen över huvudtaget och därför inte vet vad de vill göra. Jag har för många intressen och vet verkligen inte vad jag vill göra. Astronaut, professor i historia, journalist, psykolog, högstadielärare, arkeolog, polis, skådespelare... mycket har man velat bli (många av dem skulle jag fortfarande inte tacka nej till om karriärstigen kom och slappade till en i ansiktet).

Kan man inte bara plugga det man vill just nu för man tycker det är kul? Måste man vara "smart" och söka in till juristlinjen direkt efter studenten bara för att de följer alla andras mallar? Om jag vill läsa kriminologi, 00-talets vampirism eller postkoloniala perspektiv på audiovisuella media så gör jag banne mig det. Hellre det än att slänga in sig på ett program som man egentligen inte känner passionerat för och sedan hoppar av.


AlicelandFörsta officiella sneak-peek bilderna från Tim Burtons Alice i Underlandet är här.

Johnny Depp som Mad Hatter, Helena Bonham Carter som The Queen (Miranda Richardsons tvilling, minus den turkosa ögonskuggan?), Matt Lucas som Tweedle Dee & Tweedle Dum och även Stephen Fry (!) som Cheshire Cat. Interesting indeed.

Lost in AustenVisst har vi alla drömt om att en dag plötsligt hitta en hemlig dörr som leder rakt in i böckernas värld. När jag var liten hoppades jag inget mer än att råka springa in i väggen på plattform 9 3/4 och komma med Hogwarts Expressen. Den drömmen dog ganska fort, i och med man läste i tidningen hur folk hade springit in i väggarna på Kings Cross för att se om det verkligen fungerade.

Jane Austen är en annan historia. Vore det inte alldeles underbart att bara hoppa in i Pride and Prejudice ett tag och bara titta på Mr. Darcy? Kanske höra lite av hans vältaliga och dissiga remarks mot alla andra och sedan bara hoppa tillbaka till verkligheten. I den brittiska mini-serien Lost in Austen från 2008 hittar Amanda Price, en stor Austen-nörd, en dörr i hennes badrum som bokstavligen leder in till Pride and Prejudice - tja, början av boken. Hennes närvaro (och Elizabeths frånvaro) gör att boken inte alls utspelar sig som hon förväntat sig. Detta måste hon förstås göra någonting åt (well duh).

Jag känner mig djäkligt feel-goodig. Det är som att läsa/se Pride and Prejudice för första gången... fast samtidigt inte, eftersom det är bokstavligt bokens värld man upplever, inte de specifika händelserna. Snart tillbaka, måste se mer!

BillieDen här är tillägnad Toda som *äääälskar* Billie Piper så mycket som hon gör... ;)

Pegg is the man.

Midsommarnattens LeendeMidsommar i en ask. Brukar inte vara så svensk traditionell av mig och fira midsommar men så blev jag bjuden av Toda och då kan man inte vara en partypooper och säga nej. Corn vid grillen med Dirty Harry-minen slår det mesta.

Har blivit så extremt lat av mig de senaste dagarna känner jag. Det är knappt att jag orkar sitta och bilda ord här just i denna stund. Skolsaknad? Kanske... Jag är dålig på att ta mig samman och vara produktiv när jag inte har en anledning för det. Trots att jag vill. Ja, det är konstigt...

DeadlineJag och min stop-motion obsession. Den här gången är det med 6000+ post-its.

Behind the scenes kan man hitta här.

AA (Audrey-Addicted)

Kvällens film.

How to Steal a Million med Peter O'Toole och Audrey Hepburn. Bo-yah.

Time Warp


Började tänka på tiden igen när jag satt på jobbet igår. Allt var så stilla och tyst så man nästan kan ha trott att tiden helt plötligt stannade och jag inte reagerat förrän flera timmar senare. Jaa... Tiden. Djuuuupt ord. Kom så långt att jag faktiskt Wikipedade det. Där har vi något att läsa! Alla definitionerna av tid beroende på perspektivet och dess mästare... så otroligt fascinerade ämne tycker jag! Finns det en sammanfattande bok om tiden månntro...? Om det finns drar jag kreditkortet genast.

Hur många gånger har man inte suttit och tänkt på Fjärilseffekten. Homer som med hjälp av en toaster reser tillbaka i tiden och trampar på kryp vilket sedan leder till att framtiden förändras och det regnar donuts från himlen. Låt oss säga att man har den toasten i sitt ägo (eller haver TARDIS av någon anledning), hur fasiken kan man veta hur framtiden kommer att påverkas om jag dödar en humla. Går det ens att räkna ut? Om det gör det, vad är det som styr detta, någon av de 12 dimensionerna? Eller är det ens rimligt...? Många scifi-serier och alla nördarna som följer med säger ju att "även den minsta varelsen" betyder för att framtiden ska fungera rätt. Hmm... en bra replik, inget tvivel, men det håller väl knappast. Om jag åker tillbaka i tiden och dödar en humla kommer knappast amerikas president plötsligt vara vit istället för svart. Det vill säga om inte den här humlan hade riktigt kraftfulla vänner...

Var så rastlös att jag ritade den här fina klockan på armen. Är den inte fiiiin?

Physicists Gone Wild


Oh,  jag saaaknar BBT.

Får väl försöka hålla mig upptagen, läsa böcker, laga god mat, titta på Being Human eller Father Ted så tiden går snabbare... För övrigt åker jag till Kina nästa fredag. Sjuuuuukt.

J.


Kommer sakna Jay Leno. Conan kan inte hålla ett ljus mot Jay.

Eat, please


No sugar today, Tony.

Women in Love
Kärlek. Finns inte en enda film som inte tar upp det på ett eller annat sätt. Vi ser människor romantiska komedier med Hugh Grant och intalar oss själva att även nörden som jobbar i bokhandeln kan få storslagen och perfekt kärlek*. Jag brukade sitta och titta på Guinness Rekord-programmet som gick på tv för många år sedan. Ett kort reportage om mannen med världens längsta naglar visades och kommentatorn med den djupa rösten berättade hur viktigt det var att mannen tog hand om sina naglar och inte bröt dem, annars kunde han få en hjärtattack. Hur tar man hand om totalt 6 meter långa naglar? Det gör man inte, det gör hans söta lilla fruga. Jag var väl runt 9, 10 år när det sändes på tv, men jag kommer ihåg vad jag tänkte just då. Om mannen med världens längsta naglar har någon, är det inte hopplöst för resten av oss.

Vad händer då efter gull-gull perioden? Finns det över huvudtaget något mer att hämta efter att man har vunnit varandra? I Ken Russells Women in Love från 1969 är man ute efter att utforska just dessa frågor. Gerald och Robert, två barndomskompisar, blir förälskade i systrarna Gundrun och Ursula. De är trötta på den alldagliga saken man kallar för "kärlek" och vill skapa något nytt. Något som står utanför det normala och är balansen av existensen själv. Låter flummigt, och visst första intrycket efter att man sett filmen var ungefär så. Hela filmen är en sorts bipolär "kamp mellan könen" och man vet aldrig riktigt vem man ska sympatisera med.

Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara vad jag gjorde av den egentligen. Bra skådespeleri, intressant filmat, bra manus. Men... Även om jag är ett massivt Oliver Reed fan (oh, de laser-ögonen!), och han spelade djäkligt bra i Women in Love, måste jag nog ändå medge att filmen inte var min kopp te. Destruktiva relationer, brottandes nakna män, vassa oförglömliga kommentarer, väldigt distinkt foto...  Går man i gång på några av de nämda sakerna ovan är filmen något man bör kolla in.

(*Usch vilken levande klyscha jag är ibland)

Psst...

True Blood.

Idag.

Have you tried turning it off and on?
Har sträckkollat hela säsong 2 och 3 av The IT Crowd i natt. Bättre än vad jag förväntade mig faktiskt, med tanke på att jag inte gillade säsong 1 så mycket. Man vänjer sig med det jobbiga bakgrundsskrattet också (vilket brukar vara det jag mest stör mig på komediserier).

Har märkt att jag alltid fastnar för alla irländare jag...

Grey// foto av Roberto Kursterle, Peter Pan (1924), John Hurt


Film film film. Jag har slukat filmer de senaste dagarna som en alkoholist slukar vodka. Jag vill ha mer, mer, mer... och mer finns det! Det tar aldrig schlutt. Nuvarande målet är väl att se alla filmer ur min "1001 filmer du måste se innan du dör" bok.

Liknar inte den unga John Hurt någon? Kan inte riktigt sätta fingret på det...

The Office
//av David Fullarton

Roliga illustrationer är ungefär det jag lever för nu för tiden (nu när man är arbetslös, utbildningslös och rastlös). Utan humor kommer man inte långt...

Mr. BigTom Hanks hos Friday Night with Jonathan Ross. Briljant som vanligt.

Gay times in '56

//flickr m.m

Fastnade på Flickr som vanligt och hittade dessa underbara vintage Disneyland-bilderna från 1955-1957 då Disneyland var nyöppnat. Jag har aldrig varit på Disneyland, men om det är någonting som bilderna verkar det magiskt och spöklikt :)

Att pojken som står med de tre små grisarna inte skriker och är skrämd livet ur sig fattar jag inte... De har ungefär samma skrämpotential som Clownen Det.

Julbords-Juni
I helgen vart det mycket Sims 3 (det har dock inte blivit så pass seriöst som när jag drömde att jag var en Sim kontrollerad av någon annan ovan några år tillbaka), lussebullsbakeri och prinskorvar med Toda. Vem säger att man endast måste äta lussebullar en tid på året?

Black Cauldron sattes det på. Världens mest random och oförutsägbara Disney-film som existerar. John Hurt som all powerful och väldigt onda Horn King är värd att checka in.

iLike// foto av A. Hitchcock, Sibylle Birgemann, Tom Gabor


"If you see nothing worth laughing at, pretend you see it, then laugh."
- Manny Bianco

Do-Re-MiOm det här inte får en att le är man Mr Grinch...

Över 200 dansare uppträder på Centralstationen i Antwerp (Belgien) åtta på morgonen. Hela grejjen var en publicitetsstunt som skulle promota ett program där de letade efter någon som kan spela Maria i en uppsättning av Sound of Music.

Klass 8B
Rotade bland mina gamla bildmappar från högstadiet. Fanns mycket skit och mycket fantasi. Tydligen var Invader Zim en av inspirationerna också. Just nu har jag kommit i en ritperiod. Sådär när man är inspirerad och får lust att skapa någonting, river sönder gamla kläder och gör något nytt av det. En ny väska som man egentligen inte behöver kanske... Inget kan stoppa mig!

Sims 3 vill jag ha. Jag vill spendera en hel dag (vilket alltid betyder att man sitter en hel dag och sedan undrar vart tiden tagit vägen) med att skapa det perfekta huset och den snyggaste inredningen. Sedan slutar det med att man stänger simmarna inne och sätter eld på dem. >:)

Tokyo RevisitedDet är när man får såna här bild-hälsningar från människorna i neonstaden som får en nästan vilja sälja huset och flytta. Kanske om man gör som Roberto Benigni i La Vita é Bella och viftar frenetiskt med händerna "Kom till mig pengar, kom... du vet att du vill, kom! Låt mig spara och spendera dig..." så kanske pengarna kommer flygande. Tja, försöka skadar inte.

Nej! *slår till handen* Nu ska vi inte klicka in på From Tokyo With Love, Nathalie... Det är självplågeri.

Martinez, Gaylea, HasisiGrå bomull
Älskar regn. Älskar lukten, ljudet, känslan i luften... Kanske är det Vlad Tsepes-generna som spökar men är inte ett så stort fan av solen. Har inget problem med värme över huvudtaget, det kan vara 35 grader for all I care, men då sitter jag gärna i skuggan och läser en god bok samtidigt som jag sätter i mig en liter jordgubbar.

 Ibland känns regnet som en sorts syndabock för alla saker man egentligen vill göra men inte kan göra pga det fina vädret. När det är sol måste man vara ute. Det är som en oskriven regel som står den svenska lagen. Om man väljer att sitta inne när det är 27-gradigt väder utanför får man "blickarna". De där genomträngande dömande blickarna som säger att det är onormalt att inte vilja ha genomstekt bacon-färgad hy som alla svenskar åker till Teneriffa och Thailand för att inskaffa.

Nu är det dags att stilla min värkade mage med mörk choklad och blåbärsmoothies och kanske slå på lite Seinfeld. :-)

Barn-barn


Words can't describe how much I love this man! If I could marry you and have bitter coaster-eating irish offsprings I would!

Jag är i ett engelskt mood. Känner inte för att skriva på svenska men here it goes. Har inte skrattat så mycket på länge, hade bokstavligen tårar av glädje som rann ner för kinderna. Återkommer kanske imorrn med någoting om hur det var. Just nu är allt borta. Kommer knappt ihåg vad han sa, var så inne i det... Johan Rheborgs intro var inte ens i närheten av Bernard. Hans material bestod mest av kiss, bajs och röv-skämt, vilket jag alltid haft lite svårt för, även om det stundvis kunde vara lite kul.

Flashes of words..."Where is my cake?" "Stop clapping! It's not good for my ego" "Now that was a very mature joke. I didn't even mention penis" "...

RSS 2.0