Bio, bio, bioooo!

I år blir det verkligen en biosommar för mig. Finns tre filmer som jag väntar att få se på bio:
(Premiärordning)
1. Narnia
2. Mamma Mia (Verkar vara ett lyckopiller)
3. Dark Knight. :)

Ahh....speciellt den sistnämda the Dark Knight. Som vanligt drar sig mitt sjuka psyke till sjuka karaktärer och har i och med hela "Han borde få post-mortem Oscar"-affären hört att Heath Ledger spelar snuskigt bra som den lättsinnade Jokern. Caaaan't wait!

Third time's the charm


Nyheterna har varit ute ett tag nu bland alla skvallergalna Hana Yori Dango/Meteor Garden fans: Korea håller på att skapa sin version av den extremt populära och ganska så uttjatade mangan Hana Yori Dango (Se tidigare inlägg). Vad den ska heta på koreanska och vilka som skall spela rollerna är inte helt klart än, men det dröjer inte länge till. Autistiske Rui ryktas dock spelas av Kim Hyun Joong (Som jag personligen tycker ser ut som jap. popidolen Yamapi), men det är som sagt fortfarande okonfirmerat.

Jag hittade lite förslag som fans har gjort på F4 + Makino. Vissa var lite roliga att titta på... andra mindre roliga.
Personligen föredrar jag att de verkligen kan agera framför att de har hundvalpsögon och stylish hår. Korea har ju mer eller mindre blivit kända för sina tv-dramer/telenovelas, och jag tror därför att det är fullt möjligt att den koreanska versionen kommer att bli den bästa hittills (Och förhoppningsvis den sista!).
 
koreanska hyd

Big Bang - Lies

big bang mv

Ja, då har man gått och börjat lyssna ett hip-hop band vars inofficiella fanclub överstiger Sveriges befolkning flera gånger om, nämligen koreanska Big Bang.

Deras musik är en sorts blandning av tidigt 00-tal R&B och hiphop och om sanningen ska fram så är musiken kvalitémässigt egentligen inte alls så bra jämfört med andra koreanska hip hop grupper såsom Epik High. Trots detta finns det ändå något som gör att man drar sig till BB, sitter och sjunger med de engelska fraserna och förgäves försöker se lite cool ut genom att göra epilepsi-likande armrörelser

Första låten som fastnade på mitt huvud var Lies. Är så fräck att jag kan garantera att man åtminstoende kommer att nynna på melodin efter att ha sett hela videon.

Onödiga vardagsbetraktelser...

Onödig

(Bilden: Förmodligen världens mest onödigaste uppfinning?)

Fått jobb på mammas jobb innan jag börjar mitt riktiga sommarjobb som sorterare. Sitter från 8 på morgonen till 16 på eftermiddagen och gör det ständiga: ta kuvert, stoppa tre olika papper i kuvert, slut om, lägg kuvert i hög x 1000 gånger.
Tillslut kommer man in i en system och märker knappt själv vad man gör då armarna hamnat i autopilot.

Det finns många lunchställen att välja mellan här vid St. Eriksplan och Ciao Ciao har blivit ett återkommande ställe. Håller på att prova allting de har på dagens lunch meny. Satt och åt tortelloni i förrgår och bredvid mig satt det en kille som åt pizza. Han hade precis ätit klart och pratade med sin polare mitt emot. Jag tittade inte på dem utan snarare på hans tallrik. Uppäten endast i mitten. Vad är det med folk som lämnar pizzakanter? De är ju den som gör hela pizzan! Det är ungefär som att sitta och äta en jordgubbstårta och ta bort jordgubbarna på toppen. Avskyvärt.

PS: Lägg märke till sarkasmen ;)

Lock, snor och sinnesro

PARIS

Då vart man hemma igen (med en halvtaskig förkyldning + lock i öronen)! Paris är en livlig stad, och jag älskade verkligen Grace Kelly utställningen som Ru, Herm och jag snubblade på. Rekommenderar verkligen att checka in om man råkar vara i närheten...
Stundvis kände jag mig lite efter då jag inte kan mycket franska alls ("Je suis un fromage"), men det var ändå en rolig resa. Träffade min brittiska kusse Phoebe vilket var väldigt kul trots att vi ibland delar våra awkward moments. Hon drar sig tillbaka till London om några veckor efter att ha bott i Paris i 6 månader. Kommer väl att besöka henne i aug om min plånbok insisterar. :)

I övrigt har jag såååå mycket bra film, tv-serier och böcker att ta igen nu under "sommarlovet" så man skulle kunna tro att det är julafton... Sommar är egentligen lika med Harry Potter, så man borde kanske läsa om 7:an eller 6:an?

PS: Last Friends är förmodligen min favorit dorama genom tiderna - period. Ep 10 var rysande bra. Ett avsnitt kvar.

Studenten!

image54

Så börjar livet... ! Om någon hade frågat mig för ett halvår sedan hur kan kände mig gentemot studenten hade jag nog svarat: Panik eller ångest. Nu däremot, är det en känsla som är ljuvare än vilken Napeleon bakelse som helst! Känner hur friheten står vid min dörr och väntar på att jag ska ta ta emot den. Det gör jag också - glatt.

GERONIMO säger jag bara! Dags att resa och se runt om i världen! Prova på olika kulturer, språk och mat...! :)
På söndag åker jag till Paris, därefter blir det väl Italien någon runda om inte Toyko kommer emot mig fortare än förväntat.

Cape Fear(e)

image53Återigen har jag min systers hjärntvättande av Simpsons sedan barnsben lämnat spår av sig idag. Fick helt plötsligt lust att se Cape Fear filmerna (Orginalet från 1962 och remaken av Scorsese från 1991). Cape Feare heter Simpson avsnittet där Sideshow Bob blir frisläppt ur fängelset trots sin brösttatuering Die, Bart, Die som han lugnt förklarar är tyska inte engelska och översätts alltså "The Bart, the". Efter att han frisläpps ger han sig så klart efter Bart, och avsnittet bjuder på minst ett halvt dussin parodier av '91 versionen av Cape Fear. Eftersom Cape Feare är förmodligen mitt favorit Simpsons avsnitt ever och jag har sett den minst 20 gånger blev upplevelsen av '91 filmen bara roligare (trots att det kanske inte var menat).

Rakt på sak så föredrar jag nog orginalet över remaken, trots att den också är väldigt bra gjord. Det finns två scener i '62 versionen som verkligen fastnade hos mig. Den ena var i början då Max, våldtäcksmannen som blir frisläppt efter 8-14 år (olika för båda filmerna), gör ett besök hos dottern i familjen han trakasserar. Som tittare tror man han kommer göra något, men det gör han inte. Han går lugnt efter henne och ler sådär äckligt och lagligt som den sluga typen han är. En annan scen är precis innan ska han misshandla en kvinna. Hon ligger på sängen i underkläder och de tittar på varandra i tystnad. Innan var Max lika trevlig som Fröken Ur, men nu ser hon en förändring i hans blick och det reflekteras så vackert i hennes ögon och kroppsspråk. Slutet som däremot skulle vara "läskigt" blev lite av en gäsp. Där tar '91 versionen över något med sina blodiga och actionfyllda scener (Dock inte med mycket marginal). Något som jag tyckte var intressant är hur mer realistisk '91 versionen var. Familjen avspeglas som allt annat än perfekt till skillnad från orginalet där dotterns ljuva blonda lockar underligt nog alltid lyckas se likadana ut trots allt oväder och springande.

(Bilden av Sideshow Bob när han går på kratterna om och om igen blir aldrig gammal.... )

RSS 2.0