I am Dick Tracy/Grissom

s


Vad händer när man inte kan sova, inte vill läsa eller se något utan bara känner sig allmänt rastlös? Jo, man tar fram förstoringsglaset, leker detektiv och löser brott på internet.

Kan du klura ut vem mördaren är? Lite stolt måste jag säga att jag är som listade ut det på direkten, hohoho ;)

Intervjua olika misstänkta, ta fingeravtryck, undersök brottsplatsen och bevisen...
Vad kommer du fram till?

Dead Like Me

tv


Vad händer egentligen efter döden? Eftersom jag inte är religiös på något sätt har jag alltid trott sedan liten att man hamnar i "ingenting", mörket om man vill uttrycka sig sådär extra gotiskt. Återigen blivit tipsad om en tv-serie på jobbet och den här gången blev det den amerikanska dramakomedin Dead Like Me som just bla tar upp just denna eviga diskussion om efterlivet. Handlar om en 18-årig cynisk tjej som heter Georgia (Tänk Ghost World). Hon befinner sig i en tidpunkt i livet där hon inte känner att något är tillfredställande på något sätt och är ganska så negativ mot det mesta. En dag på vägen till jobbet blir hon träffad i huvudet av en toalettsits som ramlat ner från en rymdstation vilket resulterar hennes omedelbara död. Istället för att "gå över" som de flesta gör när de dör, blir hon anställd som en grimreaper, dvs något av en Lieman. Tillsammans med ett gäng andra grimreapers får man följa Georgias nya liv efter döden....

Så varför är Dead Like Me bra? Den innehåller inte särskilt mycket spänning eller action, kan vara något seg stundvis och jag måste erkänna att det tog åtminstoende 4 avsnitt innan man egentligen kom in i serien och började förstå karaktärerna.  Vad den däremot lyckas med är den svarta humorn och konstrasten mellan den levande och den döda världen. Har bara sett första säsongen så kan nog inte säga så mycket mer. Dead like me kommer för övrigt bli en film 2009 också.

Bilden: Introt är riktigt coolt! Tar bokstavligen på uttrycket " Döden är överallt".


DK hysterin på YouTube


 Har sett ett antal olika spoofs, vissa rätt så roliga, andra inte. Börjar nästan bli lite för mycket med det hela tycker jag. Den här som parodiserar Fresh Prince i Bel Air är kanske inte så rolig, men den är iaf en av de mest ambitiösa jag sett. 

Att vara... dum?

David


Usch usch usch. Det värsta man kan göra mot sig själv är nog att läsa en recension av någonting du ett år innan lovat dig själv att se men sedan inte kunnat gå på. Dagen jag fick reda på att David Tennant skulle vara med i Royal Shakespeare Company's (Londons motsvarighet till Dramaten) uppsättning av Hamlet svor jag till mig själv att ta första bästa biljett med Ryanair till London vara för att se den. Dock var jag tvungen att vänta ett helt år tills jag ens skulle kunna köpa några biljetter. Tiden går, man glömmer lite halvt bort om allt eftersom man har så mkt annat obetydligt att tag i. Så släpps biljetterna. Så sitter några tusen Fish n Chips ätande britter och internet och köper upp alla biljetterna till alla föreställningar bara på några ynka dagar. Så hinner man knappast blinka. Nu sitter man här 4 på morgonen, bitter och ångerfull och läser på The Observer hur rysligt fängslande och briljant Tennant var som Hamlet. Sådär psykotisk, som jag gillar honom... ACK! Går det att vara så dum?

Lost in Trance

ff


Lånade Lost in Translation av Cecilia häromdagen. Vet inte riktigt varför jag fick lust att se om den. Kommer ihåg att jag såg den strax efter den kommit ut på biograferna och piratkajen i USA. Första gången jag såg den fattade jag inte precis ett tyckte för den. Jag "fattade" väl inte den, om man skall uttrycka sig så. Efter att ha sett om den en andra gång förstår jag varför alla gick bananer över den. Som min teaterstuderande vännina brukar säga när hon imiterar pretentiösa 3:or då något är klockrent: "Du har speeettttssat kärnan!", dvs sätta huvudet på spiken. Ungefär så kändes det efter jag sett om den. Det var som om se sig själv på något sätt. Kanske är det endast nu efter gymnasiet då man egentligen seriöst börjar klura på alla frågor som senare kommer utforma sitt eget liv. Sofia Coppola har verkligen fångat hur det känns att vara fast i ett hörn, man är inte ledsen, inte glad, utan flyter snarare runt i tomheten i hopp om att stöta på något livsinspirerande. Och hopp får man efter sluttexterna börjat rulla. Trots att det inte sägs, kan man inte hjälpa att höra det där klichée-aktiga hoppet som klingar vackert i öronen - you are not alone.

Turn back time

final

Återgått till min s.k oldies period där jag strävar efter att bara se bra gamla filmer. På med jacka, väskan och iPoden, för nu skall det bäras av till Casablanca och hyra film.

Willy Wonka? Johnny Wanker.

Burgess

Jag känner för att se en bra film men jag vet inte riktigt var jag ska börja. Ska man ta en gammal klassiker från kanske 50-60-talet, eller ska man kolla på en ny film som man egentligen borde ha sett men inte har? Eller kanske en härlig komedi?

Har spenderat hela dagen hemma och tittat på Extras klipp på youtube. Det är något som jag tyvärr missat tidigare och nu tog igen litegrann. Inte visste jag att Orlando Bloom medverkar i ett klipp där han spelar sig själv som en pompös och Johnny Depp-hatande player. Inte heller att den då 17-årige Daniel Radcliffe framträder i pojkaktig scoutuniform och försöker få till sig ett ligg varje gång kameran inte rullar. Överraskande underhållande! Andra gäster såsom David Bowie, Ben Stiller, Ian McKellen, Kate Winslet, Gordon Ramsey, och George Michael är också med...


Through time and space

Jag måste nog vara den enda som tycker tiden är ett otroligt intressant ämne. Kan sitta hur länge som helst och diskutera vilka konsekvenser skulle följa om man lyckades bryta genom tiden och dess lagar, vart man skulle hamna etc.
Den här videon förklarar allt ganska så snabbt, as-a-matter-of-fact och kan resultera med en huvudvärk. Som min kollega på jobbet sa idag: 
"If you think you know quantum physichs -  you don't".

Imagining the Tenth Dimension
A day at the races...

fd

Var på Gröna Lund idag med en kompis. Första gången på 9 år! Självklart ska man bli matförgiftad av en Coca cola slushie, bli yrig, spyig och snurrig på samma gång strax innan den flygande mattan. Sitter och tittar på Birdcage, äter lite vattenmelon och tycker lite allmänt synd om mig själv.

On the bright side... jag vann en underbar liten Charmander på gossedjurshjulet!

Kan du?

movie

Kan du känna igen vilka filmerna är genom att bara kolla på bokstäverna (fonten)?

Home sweet home

1

knit

Äntligen hemma i lugn och ro efter att ha sommarjobbat sedan studentens avslut utan stopp. Nu får man ju lite fritid till att göra allt det där man egentligen inte hinner. :) Kommer dock inte dröja länge förrän jag tröttnar på ledigheten. 

Possibly deceased...

Jag tror jag får spel! Blir så fruktansvärt irriterad på de projekt som kräks ur Hollywood just nu. Sitter och läser lite filmnyheter och 9/10 notiser handlar om att en gammal film får en remake, eller att man gör en uppföljare av den.
Visst, det finns ju trots alltid bra film som man kan luta sin axeln mot, men tycker på ett sätt att det är så synd att man pga girighet och lathet på ett sätt förstör verk som man uppskattat så mycket som ung. Hörde snack om att det skulle komma en remake av Karate Kid för ett tag sedan, spelad av Will Smiths son. Låt oss hoppas att det inte får se dagens ljus. "Wax on, wax off" tillhör 80-talet.

Några nyhetsexempel:

- Manus till Dödligt Vapen 5 klart
- Goonies 2 under utveckling (Go ahead, mörda min barndomsnostalgi )
- Dirty Dancing 2 (Riktiga uppföljaren med Swayze, inte Havannah Nights)
- Spiderman's Venom får en spinoff film
- Det snackas om en 4:e Scream film (Ja, för att de är så bra annars)
- George Lucas snackar lite om att kanske göra en Indiana Jones 5
- Twilight Zone blir gjord som film, med Leonardo Di Caprio i huvudrollen
- Det kommer en remake av Rocky Horror Picture Show (Usch!)
- Hairspray 2
- Top Gun 2
- Det snackas om en X-Files 3


Jonathan Ross Show

Usch, vad jag älskar Jonathan Ross Show. Han är förmodligen den bästa, och roligaste "tonight-show" hosten någonsin. Han är väldigt rak när han vet att han kan vara det, och samtidigt ändå väldigt sympatisk som person. Det är ganska ovanligt med såna hosts. Jay Leno (Som tyvärr ska pensioneras 29: maj 2009) och Ellen DeGeneres är andra favoriter.

Vet inte om det berodde på att jag såg den mitt i natten, men jag garvade så mycket att jag fick tårar när jag kollade på intervjuerna Jonathan Ross har gjort med Doctor Who och West End-stjärnan John Barrowman (Och Andrew Lloyd Webber). Han är som ett barn: nyfiken och smått grov ;)Del 1Del 2 (Slutet av denna del gjorde att jag nästan dog av syrebrist)

A whole new level

1


3
2
Hittade de här otroliga vackra snögloberna av Martin Munoz på en japansk allt-i-allo sida som jag börjat besöka ganska ofta på senaste tiden. Älskar dem! Speciellt den 4:e som skall föreställa floden Styx ur den grekiska mytologin där alla dödas själar flyter. Istället för själar har vi människor i lakan. :) Thomas Doyle gör också liknande. Ska ta och lägga upp några när jag får tid.

Ghostbusters III?

3

Jaaa... då var det bekräftat. Hollywood lider antingen av en seriös idétorka eller har bokstavligen gått in i en tegelvägg.  Inget säkert dock, det men sägs att Steve Carell och Seth Rogan kommer att göra en tredje GB film in i dagens ljus tillsammans med gamla 80-tals trion Ackroyd, Ramis och Murray. Det är nästan skrattretande...

Nämen heeej.

w


Nu är jag off till en barnvaktsintervju och försöka göra bra intryck hos en familj med två små troll. Wish me luck!

Edit:  Kom hem precis. Gick bra, ska träffa dem imorgon igen för en test-runda.

Spår från MTV-generationen

Tittade mycket på MTV när jag var liten. Var rädd för Oasis musikvideos, men däremot älskade jag Beastie Boys videos (Framför allt Intergalatic och Body Movin' feat. Fatboy Slim) av någon konstig anledning. Blur's Coffee & TV också. Det där lilla vandrande mjölkpaketet får vem som helst att noga kontrollera att ens egna Arla-paket inte lever innan man dricker den till döds.

Blur - Coffee & TVBe Kind Rewind

BILDSåg den här lilla feelgood-filmen häromdagen. Även om den inte är närheten av två tummar upp (visar blygt upp en stadig tumme), förde den med sig en sorts charmig gör-det-själv känsla som man inte kan hjälpa att bli påverkad av nu i efterhand.

Mike (Mos Def) jobbar i videobutiken Be Kind Rewind, ägd av Mr Fletcher (Danny Glover). En dag vill Jerry (Jack Black), som bor i husvagn, förstöra elstationen som ligger nära hans bostad, eftersom han tror att strömmen är skadlig för hans hälsa. Han frågar sin vän om han vill vara med och förstöra elstationen, men Mike vägrar. Då bestämmer sig Jerry för att göra det på egen hand, men misslyckas och får en elektrisk stöt och blir magnetiserad. När Jerry kommer till videobutiken igen börjar hans magnetiska kropp att radera alla VHS-videokassetter i affären. För att rädda situationen när den trogna kunden miss Falewicz (Mia Farrow) kommer till butiken för att hyra Ghostbusters, får Mike en idé. I hopp om att miss Falewicz inte ska märka skillnaden, bestämmer han och Jerry sig för att filma en egen kortversion av filmen (Bästa scenen är biblioteksscenen, lugnt!) med den rekvisita som finns tillgänglig. Plötsligt dyker det fler kunder upp som också vill hyra och de båda tvingas göra fler swedade-versioner (Jerry hittar på att filmerna är gjorda i det dyra landet Sverige, därav det höga uthyrningspriset) av de avmagnitiserade klassikerna, såsom Robocop, Driving Miss Daisy och Lejonkungen.

Uttrycket att sweda har spritt sig som löpeld över Youtube, och nu kan man hitta hundratals olika videos på användarnas egna versioner av sina favoritfilmer, såsom Sagan om Ringen eller Star Wars. Jag kommer själv ihåg hur jag och några i min klass filmade en Nollningsfilm á la The Shining i 2:an då jag var Jack Nicholson.  Bland det roligaste jag gjort under hela skoltiden! Man känner hur fantasin flöder, svettet rinner och hur ont man får i kinderna från alla bloopers. Det som är så underbart med hela swed-idéen är hur den får vanliga människor att öppna upp och engagera sig i film och att vara innovativ. Det handlar ju inte bara om att återskapa Fåglarna precis som den är. Det handlar om att ta inspiration från orginalfilmen och sedan skapa sin egna version och tolkning utifrån den.

Hittade den här när jag surfade runt på MovieZine. En swedad version av Sagan om Ringen. Överraskande seriöst gjort, och faktiskt rätt så kul. Min favoritscen är med hästarna och pappersträden i bakgrunden. Hur hängivet fan är man är inte när man har suttit och klippt ut pappersträd- och hästar för ett 10 sekunders klipp?Willy Wonka, vem?

CH

CHOCO 2

CHOCO 3

DS

CHOCO

Det är såna här bilder som får mig att vilja packa resväskorna och bege mig till Tokyo redan nu. Japans motsvarighet på Chokladfabriken heter Meiji 100% Chocolate Café och har ett utbud av choklad som skulle få Marshmallow Man att dö av för hög kolestrolhalt.

Mac-alicious!

MAC

Yes, här har vi den. Min underbara fina extraordinära spejsade nördiga laptop till dator! Så vacker, så perfekt. Snabb är den, och har inte stött på några problem alls hittills med den.

Egentligen är jag inte så pryl-aktig av mig, men den här sitter jag och dreglar över varje gång jag sätter fingrarna på de mjuka och härliga tangenterna.

I am a perfectly normal human worm babyHänder det också att du då och då hamnar i tankar om vad som skulle hända om jorden plötsligt från ingenstans utsattes för en utomjordlig invasion? Njaa, kanske inte så ofta va? Om du svarade ja, har du förmodligen redan fått besök av våra utomjordliga vänner. Hälsa.

Invader Zim är en Emmy-belönad animerad serie från 2001 (Allt bra kommer därifrån; hint hint på Black Books), och gjorde mitt högstadieliv mindre tråkigt må jag säga. Handlar om en utomjordning, Zim, som efter att ha tjatat mycket på sina "Allsmäktiga Långa" (Titel för ledarna i stammen. Beroende på hur lång du är desto bättre blir du ställd i Alien-samhället), skickas iväg till den mystiska planeten kallad Jorden för att invardera. Till hands har han sin något virusinfekterande robot, Gir, som ibland verkar göra mer skada än nytta. Han maskerar sig, går till skolan som alla vanliga jordmaskar traditionellt gör i hopp om att få ut mer information om hur man kan krossa den gröna och våta planeten. Men det verkar sig bli svårare än han trott sig då Dib, ett paranormalt freak, ser Zim för den han egentligen är - en ALIEN! 

Strax efter den börjat sända på Nickelodeon blev den kultförklarad, men det tog inte långt tid förrän Nickelodeon bannade den pga allt för vuxna humorn. Känns som om jag kan go on and go på hur bra och fabulös Invader Zim är, så jag uppmanar istället folk att kolla in den med egna ögon!


Dib:
Sorry...I'm late...Horrible nightmare visions...

Ms. Bitters: It's called life, Dib. Sit down.


Lyrics man inte hör...

När man sitter i receptionen varje dag som jag gör med Vinyl 107,1 i bakgrunden undgår det inte en till att lyssna vad artisterna egentligen sjunger i sina låtar. I många 60-tals låtar sjunger sångaren med en sån positiv eller mjuk röst så man lyssnar hellre på melodin än vad han rätt så dålig artikulerar fram. Eagles med Hotel California var en av dem...

Ja, jag är nog segare än en sengångare med att upptäcka det egentliga innehållet (tolkfråga men majoriteten säger droger):


Last thing I remember, I was
Running for the door
I had to find the passage back
To the place I was before
'relax,' said the night man,
We are programmed to receive.
You can checkout any time you like,
But you can never leave!


Sedan vågar jag erkänna att jag verkligen älskar Tom Jones version av Delilah. Viskar "Yess!" för mig själv varje gång den kommer på radio, vilket är minst en gång om dagen.But I was lost like a slave that no man could free
At break of day when that man drove away, I was waiting
I cross the street to her house and she opened the door
She stood there laughing
I felt the knife in my hand and she laughed no more
My, my, my Delilah
Why, why, why Delilah
So before they come to break down the door
Forgive me Delilah I just couldnt take any more

Operator, give me the number for 911!

sally


Jag har en sådan lust att slå på någon sån där old-school komedi man såg när man var liten. Någonting med Goldie, Goldberg eller kanske Crystal? (Tänkte skriva Murray också, men varken för- eller efternamnet passade inte in i bling-bling temat)  

Någon Michael J. Fox film vore inte dumt heller, jag liknar ju trots allt professorn i Tillbaka till Framtiden (Tack för den Braz). Eller ska man kanske ta och ladda ner Spin City (pre Charlie Sheen of course). Ack, dessa valmöjligheter, så lite tid. Jag hinner praktiskt tagit hem, titta på nåt avsnitt av någonting, och sedan släpa mina trötta fötter till sängen innan solen går upp och det är ännu en arbetsdag.  Suuuuck.

För övrigt sitter jag just nu och kollar på Dark Knight trivia på Imdb. Känner att jag måste ta och se om den. När jag kom ut från biografen på premiären hade min mun bokstavligen låsts sig. Det var som om någon precis hade hoppat med en motorcykel ovanför mitt huvud och jag stod stilla chockad. Så kändes det. 2,5 timmar gick som 2,5 min. För snabbt. Jag kommer knappt ihåg vad som hände. Precis som om jag var riktig full svävar bara vissa bilder framför mig, inte helheten. Vill se om den - nu!

Trivia: Visste du att scenen där Jokern klappar händerna för att håna Gordons befodran inte var skriven. Nolan uppmuntrade alla i scenen att fortsätta och sedan använda den tagningen.

Traumaskapande Disney

snövit


Gick och fikade med Åsa igårkväll på Café 60. Om vi beställer tid för fik tillsammans betyder det mer eller mindre att man borde ha de följande 5 timmarna obokade, för det ungefär så länge vi brukar sitta och snacka. Ungefär vid 1 tiden kom vi in på en Disney diskussion och började fundera över hur brutala många av de gamla Disney filmerna, såsom Snövit eller Pinocchio.

Nu när jag tänker efter är det ganska så otroligt att man kommer ihåg alla detaljer från en rad filmer som såg för flera år sedan. Om någon skulle väcka mig 3 på morgonen frågandes efter alla sekvenser i Snövit eller Aristocats skulle lätta kunna öppna munnen och börja förklara utan att tänka. Är det just kanske för att alltid finns väldigt starka budskap, som tom ibland skrämmer livet ur en, vilket på så sätt gör så att man får svårt att glömma den? Men Aristocats var ju inte så läskigt den, nej... Så är det kvalitéfaktorn och handlingarna i fråga som gör att Disney filmerna har intagit en speciell plats i våra hjärtan? Kanske lite båda. Min absoluta Disney favorit genom tiderna är Ringaren i Notre Dame, som nu när man tänker efter egentligen inte är något lämplig för barn att se. Sexuella undertoner, rasrensning, mord. Inget man precis kopplar med Walt Disney slott-loggan. En sak är saker... they don't make them like they used to. :)

Cowboy Bebop som spelfilmSitter och kollar om på en av mina favorit anime(r) - Cowboy Bebop. Tröttnade på anime för ett par år sedan då mycket i slutändan blev superrobotar, skrikiga storbröstade tjejer i skoluniform och hej-jag-ska-rädda-världen pojkspolingar. Några favoriter har jag dock samlat på mig från den perioden, och förutom Full Metal Alchemist är Cowboy Bebop en av dem.  Vet inte hur många gånger jag lyssnat på soundtracket på iPoden, men mycket är det. Bästa soundtracket jag nog hört. Iaf tillängad en animerad serie. :)

2010 är det planerat att det kommer en live-action  version av Cowboy Bebop. Om det är på tv-serien eller den tecknade långfilmen vet jag inte, men jag har hört att den kommer bli riktigt påkostad, och kanske kommer (tyvärr!) inkludera Keanu Reeves. Att Hollywood just nu lider av ett sorts "asien virus" är inte så svårt att märka. Dragonball, Tekken, Akira och Ghost in the Shell. Klart de ska komma och grilla Cowboy Bebop också. Nämen seriöst, idén är ju kanske lite kul, då det inte finns så många framtiden/bountyhunters/sci-fi filmer, men jag har svårt att tro att de kommer kunna lyckas göra en 2.5 timme film på den utan att det blir overkill med specialeffekter och action bara för att locka publiken.

1. The Devil

Devil korea

Jag undrar hur Dante reagerar varje gång TV eller film bestämmer att använda utdrag ur hans berömda La Divina Comedia som en sorts reflektion av varje psykopat. Vem kommer inte ihåg då Kevin Spacey lämnar efter sig litterära brödsmulor om de 7 synderna i filmen Se7en? Även min kära grabb Dexter skickade in en rad olika texter till sin egen polisstation för att förvirra alla agenter samtidigt som han gör narr av hela "Vi smarta psykopater som läser klassiska verk" konceptet som ofta dyker upp i film. Dexter är bättre än så. Smartare.

Även på andra sidan jorden kan man se hur antingen Dante själv, eller amerikansk TV/film haft sitt inflytade. I den koreanska tv-serien The Devil från 2007 får en kriminalare ett expresspaket innehållande ett tarotkort. Ett tarotkort som senare också upphittas på en brottsplats. En seriemördare har visat sig. Seriemördaren, som på fridtiden är en hårt arbetande advokat (Smeknamn "Ängeln" pga att han tar sig an fall utan att ta betalt), är inte den som personligen håller i den blodiga kniven utan står snarare i skuggorna och håller trådarna. Han tar vanliga människor och manipulerar dem till att döda någon de känner agg emot. Självklart kan inte någon av morden kopplas tillbaka till honom. Allt är planerat uti minsta detalj som Sickan stolt skulle säga. Alla människor han tar kontakt med förvandlas till spelpjäser i hans personliga vendetta-spel.

2008 gjorde Japan en remake av The Devil (Eller Maou som den kallas i Japan). Huvudrollerna spelas av pojkidolerna (Man är väl inte så mycket pojke när man är runt 27) Satoshi Ohno och Ikuta Toma. Deras skådespeleri är ungefär lika bra som Olsen-tvillingarnas. I alla fall Ikuma Toma's, som springer runt som en skållad bäver och skriker lungan av sig för att visa publiken att han är förvirrad och arg. Den största skillnaden mellan den japanska och den koreanska måste nog vara hur man valt att lägga fram seriemördaren. I den koreanska har man separerat advokaten och seriemördaren som två individer. Man ser tex aldrig advokaten göra någonting som gör att man blir misstänktsam. Om jag inte hade vetat vem mördaren var innan skulle jag kanske inte fatta den förrän senare i serien. I den japanska är advokaten lika med mördaren. Period. Vi ser hur han står i sitt röda och mörkbelagda fotorum och ser sådär extra ond och krispig ut. Han tittar på hans nästa offer och ser eftertänksam ut.

Lite synd att de gjort så i den japanska, då det nästan är roligare att själv sitta och leka detektiv och försöka "naila" honom till något mord. En fördel med den japanska är att allt som händer i 20 ep i den koreanska händer i ca 10 ep i den japanska. Snabbt är det. Man hinner aldrig komma till den gränsen att man blir uttråkad eftersom man bjussas på mycket pussel och action. Något som den koreanska tyvärr kan göra då och då, trots det faktum att den bättre gjord, har bättre OST och skådespelare. Personligen väljer jag den koreanska versionen anyday.

Fixar till bloggen...

...den strular lite den :)

RSS 2.0