Smygreklam

Jag skulle bara vilja göra lite smygreklam för Facebook.com, som egentligen är en community precis som alla andra. MEN! Till skillnad från många andra när man har nicknames som sexygurl_87, använder man till riktiga namn. Kan låta lite läskigt, men det är samma för alla. Anledningen till denna lilla smygreklam är att jag tack vare den, hittat släktingar jag inte visste existerade och jag har kommit i kontakt med några i London. Det är förstås lättare att söka på ett efternamn man är ensam om i hela världen istället för Larsson eller något sånt. Men det är alltid kul att kanske hitta gamla kompisar man inte träffat på länge på Facebook eller liknande, för de flesta har ju Facebook, konstigt nog.

Från bok till film - Alkemisten

The Alchemisten

Snart är det dags (Tja, snart och snart, det är inom detta år iallafall)!
Den kritikerrosade favoriten 'Alkemisten' blir film, med kända skådisar som Laurence Fishburne (Som btw regisserar, är screenwriter och huvudpersonen Santiago i denna film), Jeremy Irons (En av mina favvisar), och....*harkel* Madonna (Ja, du hörde rätt). Det är inte så att jag har något emot Madonna, hon är en hyfsad skådespelerska, men jag hade hoppats mindre kända namn till denna produktion. Egentligen helt okända namn. Alkemisten är en så pass konstnärligt uttryckande bok och ska egentligen tas an någon afrikansk eller europeisk regissör med ett öga för scenografi, så man nästan kan höra vad vindarna och solen säger i filmen. Inte i tal då alltså. ;) Det vore riktigt cheesy.

För dig som är en struts och stoppat huvudet i sanden, handlar 'Alkemisten' om Santiago, en ung herde som vallar sina får i de andalusiska bergen. Ända sen han var liten har han längtat efter att få upptäcka världen. När han två gånger drömmer en och samma dröm uppsöker han en spåkvinna. Hon råder honom att ge sig av, att följa barnet som i drömmen visar honom vägen till en skatt som väntar vid Egyptens pyramider.
Historien om Santiagos äventyr är en fängslande och färgstark blandning av myter, filosofi, religion och astrologi.
Jag rekommenderar allt du som inte läst den gör det, för den är riktigt underbar bok. Så rulla ut badhandduken vid stranden, smörj in lite solskydd, lägg dig på magen och läs 'Alkemisten'. Du lär inte bli besviken.

Har inte sett ett officiellt datum, men den räknas visas någon gång under 2007 iaf. Man har spelat in under 2006 i Dubai och Jordan.

"Jag är prästen"

Tyvärr blev det inget sommarjobb på SF bio för i sommar. De ringde häromdagen och förklarade att många av de sökande i våran grupp (gruppinterjuv) och den andra hade sökt heltidsjobb vilket minskar antalet arbetare.
Well well, de sade iaf att jag har första tjing om det är så att de behöver någon att rycka in. Annars kanske man kan ta och sikta på deltidsjobbet under hösten istället. :)

Titeln syftar på vad en av de sökande sade under gruppinterjuvn när han fick frågan: Om du skulle kunna beskriva dig själv med ett ord, vilket ord skulle det vara?

Black Books - No Wigwams!

image24
Black Books.
Finns det något bättre som klingar på tungan eller? Jo, förmodligen, men du kommer inte hitta en bättre komediserie från 2000-talet än den här, det lovar jag dig.

Black Books är en brittisk komediserie från 2001 och handlar om Bernard Black, en irländsk bokhandelsägare vars smaklökar försvunnit helt då han 20 timmar om dygnet dricker eller har en cigarett i munnen. Resten av tiden skäller han på sin assistent Manny som är den mera feminina parten. Dylan Moran som spelar Bernard gör ett av de bästa komiska framträdanden jag sett på länge, och kan även ses i zombiekomedin "Shaun of the Dead" eller passande nog som en boktjuv i "Notting Hill". Även Tamsin Greig, som spelar Fran i serien, kan också ses i Green Wing som just nu går på Kanal 5.

Jag kommer ihåg hur mycket Felicia (alltid först när det gäller det mesta) tjatade på mig att jag skulle se den; jag mumlade fram ett "ja" medan jag höll på med något helt annat, och drog så mycket ut på tiden som det bara gick. Men, Felicia visade ett klipp (nedan) när Bernard gör allt för att slippa deklarera och jag föll pladask. Om du gillar Monty Python, Blackadder eller The Office kommer du älska Black Books.


Torchwood på TV4+

I god tid efter första säsongen av Dr Who [2005] slutade så börjar nu spin-off serien Torchwood den 24:e juni 21.00 TV4+. Är det så att du inte har sett Dr Who? Hold your horses, för det spelar egentligen ingen större roll. De är två separata serier, även om deras mål är ungefär detsamma - att stoppa aliens från att ta över jorden.

Men till skillnad från familjeserien Dr Who (Jag märker att jag måste komma ut min DW-period då den börjar gå i överstyr) är den betydligt mörkare och du kommer att få se allt från kannibaler till homosexuella kaptener under 1940-talet. Vore det en amerikansk produktion skulle man våldsamt stämpla R-rated på den.
Titta om du vågar.

You can run, but you cannot Hyde

image24


Det är dags för en ny tv-serie vid namn Jekyll, vars pilotavsnitt sändes bara här i lördags. Som namnet så odiskret förmedlar rör det om litteraturklassikern Dr Jekyll and Mr Hyde (Lyckas förmodligen aldrig springa från den; se tidigare John Malkovich inslag) och berättar om doktorn som känner sig lite klyven.

Har bara sett ett avsnitt så jag kan inte riktigt döma hela serien pga av det avsnittet, men det ska sannerligen bli intressant hur bra Steven Moffat (manusskrivaren) lyckas skriva fortsättningen. Det jag tycker är intressant med många brittiska produktioner är att manusförfattarna får så mkt mer cred än många andra, eftersom det är dem som gör att skådisarna i sin tur kan göra ett bättre jobb. "Jekyll"-fenomet är något som skulle passa bra som miniserie kanske, men tv-serie låter hemskt utdraget och kan lätt bli innehållsfattigt. Det finns ju en anledning till att boken är ynka 58 sidor lång.

Ett hemligt leende

Secret Smile
En liten Piff viskade i mitt öra att det var dags att börja uppdatera i denna blogg.
Hon hade rätt.

Idag såg jag en brittisk miniserie/film (hade lika gärna kunnat sändas som film) i två delar. Det är en serie jag förmodligen aldrig skulle hört talas om var det inte för David Tennant som annars spelar den äventyrslystne Doctor Who, som också vann pris för denna roll som den minst sagt elake psykopaten Brendan Brock.

Handlingen är egentligen typiskt för brittiska thriller-serier; Tjej träffar kille. De har roligt. Tjejen upptäcker att killen är något rubbad - gör slut. Killen förbannad, försvinner därifrån. Killen dyker upp 1 månad senare och visar sig vara tjejens syrras nya pojkvän. Kille spelar ett psykologiskt spel med tjejen, och spelar den perfekta pojkvännen framför familj och vänner - lurar alla. Dock inte tjejen, men som ständigt faller offer för hans mindplaying.
Yaddiyadda, mord, våldtäkt och massa intriger följer.


Relativt simpel plot som setts förut, och funkar väldigt bra i den här serien/filmen. Mest pga av Tennant insatser själv förstås, som i början tros vara lika söt som en honungskaka på en vacker söndagsmorgon, men sedan förvandlar sig till vilken Humlegårdspedofil som helst. Slutet var dock något lite halvtlamt, där man visade hur det "egentligen" var. Det kunde ha presenterats bättre tycker jag, blev en aning rushat. Ska inte avslöja så mkt om slutet, men i överlag var filmen en helt okej söndagsfilm under en regning dag. Sådär småspännande äckligt. :)

RSS 2.0