Big Dreams Little TokyoDet är söndag. Universell plugg- och filmdag. Hittills har jag dock bara lyckats pricka av den senare punkten. Stod och velade över att fortsätta på oldiespåret och se en Klintan-klassiker eller Fiddler on the Roof (En flashback av en onykter Sheldon vid keyboardet sjungandes "Drink L'chiam to liiiiiiiiife-fa") men beslutade mig att se nynerladdade independantfilmen Big Dreams Little Tokyo (2006).

Big Dreams Little Tokyo handlar om en vit snubbe som heter Boyd. Boyd bor med sin en amerikansk-japanske kompis Jerome. Medan Boyd strävar efter att bli en japansk businessman, strävar Jerome (Som känner att han är för att japansk för att se sig själv som amerikan, samtidigt som han är för amerikansk för att vara japan) att bli en professionell sumobrottare. Det är inte förrän de går med på att hjälpa varandra som saker börjar hända...

Först och främst, killen som spelar Boyd har verkligen fångat andemeningen med den japanska stereotyp businessmannen. Kroppspråket är stelt och robotlikt och hans outgrundliga ansiktsuttryck skulle kunna äga vilken pokerrunda som helst. Han måste verkligen vetat vad han gjorde/studerat mycket när han gick in i rollen. Filmen i sig själv var ganska så charmig faktiskt, trots några övergulliga "aww" scener runt slutet. Den tog med allt det där stereotypa tradionella japanska som alltid dyker upp i utländska japan-inspirerade filmer, men gav det dessutom en liten "reality check" om hur japanerna själva egentligen ser på det hela. Svårt att förklara, men det kändes som om man äntligen får se något japansk på film uti från ett ojapansk perspektiv som inte känns Karate Kid-aktigt.

Tyckte det var kul att koreanen som är med i tv-serien Heroes (Hiros vän Ando) också är med i den här. Återigen i rollen som japan. ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback