My Girl

image51

Genre: Komedi, drama, kärlek
Antal avsnitt: 16
Var? Veoh.com, alt. bittorrent via D-addicts.com

Silverplatsen går till den koreanska komedin My Girl (Mai Geoul) som 2006 gjorde succé i Korea och världen runt.
Med en blandning av alla koreanska klichéer som finns och en barnslig humor har den toppat många tv-listor och det var här kända girlface Lee Jun Ki gjorde sitt stora genombrott som den flera gånger gråtande playboyn Jung Woo. 

Serien handlar om pengaberoende kvinnan Yoorin (Lee Da Hae). Hon jobbar som turistguide, snackar tre språk flytande och ljuger sig mer än gärna genom obekväma situationer. När hon en helt vanlig dag springer ifrån lånhajar som hennes pappa är skyldig pengar stöter hon på Gongchan (Lee Dong Wook), en stel och rik företagare, som råkar köra på henne med sin bil. Hon låtsats svimma och blir tagen till sjukhus där hon försöker lura pengar av honom, vilket hon också lyckas. Gongchan ser på hennes visitkort att hon kan kinesiska, koreanska och japanska vilket han tar nytta av och anställer henne som tolk. Mötet med de kinesiska affärsmännen där hon agerar som tolk går bra och Gongchan nämner att herrgården de hade mötet på för tillfället är tomt, vilket så klart väcker tankar hos Yoorin. Yoorin återvänder till herrgården senare, hittar en apelsinträdgård och bestämmer för att tjäna lite pengar genom att sälja apelsinerna längs motorvägen. Detta följs av en massa händelser, och sedan i avsnitt 2, 3 så presenteras seriens huvudkonflikt, nämligen att Yoorin blir anställd hos Gongchan som hans kusin. Varför? Gongchans farfar ligger för döden och ville se hans barnbarn innan han går över till den andra sidan. Yoorin spelar barnbarnet perfekt, och plötsligt börjar farfadern att må bättre och bättre och planerar nu inte alls att dö. Hur skall detta gå? 

Om man ser My Girl behöver man inte se någon annan koreansk tv-serie i sitt liv, eftersom My Girl tar mer eller mindre upp alla sorts vändningar som är vanligt i koreanska kärlekssåpor (Tänk Glamour/Days of Our Lives fast bättre) och My Girl gör ofta narr av sig själv på detta sätt. Visst, humorn är väldigt annorlunda, och det är nästan att den blir lite för mycket ibland, men det vänjer man sig ganska så snabbt med. Och om man inte gör det, så får man helt enkelt ta det, eftersom skådespelarna kompenserar det senare under serien.

(Puuuuuuhhh. Ursäkta för röran. Blev svårare än vad jag trodde att förklara handlingen kortfattat.)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback