10 veckor





foto/
Pingmag


Det är 10 veckor kvar tills man står mitt i smeten på Narita flygplats och känner sig mindre än vad man någonsin gjort. Pupporna i magen håller på att kläckas, och det dröjer inte länge förrän fjärilarna i magen kommer ut för att göra sitt jobb. Kanske är det för att man precis har betalat för skolan och kollar bostad som ligger bakom det. Det kan också bero på att man sitter och läser roliga artiklar och bloggar om vad som föregår därborta som gör att man börjar drömma konstiga drömmar om resemålet. Man får skylla sig själv helt enkelt.

Jag som egentligen är en sparare framför en slösare får plötsligt lust att köpa nya härliga kläder, skor och kanske ett par töntiga glasögon (finally). Jag vill gå på utställningar, äta god mat, träffa helt nya människor, hamna i situationer jag inte tidigare påträffat. I want to explore on my own!

DN idag:

"På smala gågatan Takeshita Dori säljs de kläder och accessoarer som de bär. Men ännu roligare är att förvirra sig in i någon av smågränderna bredvid och upptäcka andrahandsbutiker. Secondhand är stort i Tokyo, särskilt kända märken som Lacoste, Adidas och liknande. I en butik som har jeansklänningar från 70-talet hittar jag en nyckelring med Lilla Anna (ni vet, hon som var med Långa Farbrorn i Inger och Lasse Sandbergs böcker).

Sådant är kul, liksom att plötsligt stöta på en butik som heter Göteborg och säljer Nudiejeans. En inhemsk kedja som är intressant är Beams, med både kläder, inredning och utställningar. Butikerna skiljer sig åt beroende på var de ligger (adresser: www.beams.co.jp/beams/html). Inköparna är duktiga på att hitta märken på uppgång. I flera år har här funnits exempelvis Acne och Odd Molly, men också möbler av Bruno Mathsson."

Kommentarer
Postat av: denise

du måste fortsätta blogga när du är i japan!

2008-11-06 @ 16:13:45
Postat av: Nilla

åh va kul! det är så snart!



vet precis! det finns en butik här som heter Åland och de säljer tretorn! O_O



hur länge stannar du? du kommer möta så mkt folk från hela världen^^



definitivt slösa. definitivt. det finns inget annat sätt ;)

2008-11-06 @ 16:28:07
Postat av: N

@denise

Of cooourse D =)



@Nilla

Stannar i typ 3,5 månad... från 13 jan-slutet av april. :) Så psyyyyched!

Får väl skicka hem en låda med köpta grejjer då. Kommer inte gå att få hem allt i resväskan ;)

Postat av: echo

gaaaah ta mig dit nu! snälla?

2008-11-07 @ 02:07:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback