4. LLL

image47

Genre: Drama, science fiction, komedi
Antal avsnitt: 11
Var? Veoh, youtube

På plats nr 4 har vi sciencefiction draman Long Love Letter från 2002. Den är baserad på skräckmangan The Drifting Classroom av kända författaren Kazuo Umezu. Det var den första, och är fortfarande, den enda asiatiska science fiction serien jag någonsin har sett. Utomjordingar och alternativa universum är inga vanligt teman inom asiatisk television och man överlämnar mer eller mindre allt det utomjordliga till USA.

Handlar kortfattat om en grupp med elever och lärare som går sommarskola för att ta igen vissa ämnen. Plötsligt skapas det ett sorts tidsrift och hela skolan rycks bort och lämnar endast en gigantiskt krater efter sig. Eleverna och lärarna, som trodde den stora omskakningen var en jordbävning, förfäras när de får syn på vad som finns utanför deras fönster. Svart sand, så långt ögat kan se. Inte ett enda hus eller träd, utan bara ett ödsligt öken. Var har de hamnat? Eller snarare... när?

Även om allt det "utomjordliga" är gjort otroligt B, och vissa saker som människor muterats till gigantiska spindlar under förloppet av 30 år gör att man höjer för ögonbrynen, finns det någonting som gör att LLL blir så intressant att se på. Den här lilla samlingen av människor (majoritet ungdomar) ställs inför svåra dilemman som antingen kommer resultera deras död eller överlevnad. Gråta kan de inte göra, eftersom de inte har något vatten kan man inte riskera någon onödig kroppslig vattenförlust. Plötsligt sitter man där, i en lägenhet vid Hötorget, och funderar djupt hur man själv skulle reagera i samma situation och hur man kan skulle kunna spara på vattnet här i Sverige. Allt för att låta mänskligheten leva lite till. Är jag lättpåverkad när det gäller film/tv? Svar: Ja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback