9. HYD/Meteor Garden

image45

Ja, vad kan man säga. Detta är nog förmodligen den mest populära serien of all time. 2001 gjordes Meteor Garden, en taiwanesisk version av jap. mangan "Hana Yori Dango". 2005 kom Japans version av serien, och nu förväntas det komma en koreansk version i år. Förvånar mig inte om USA också snor idéen och gör detsamma med tanke på att de redan gör det med de flesta framgångsrika asiatiska filmer.

Hana Yori Dango är en riktig highschool serie fylld av komedi, kärlek, pinsamma situationer, och tårfyllda moment. Det är verkligen en serie man borde kolla in om man aldrig sett en asiatisk drama förut, och det brukar vara den jag lånar ut till folk som är intresserade (Ru, Herm, Jenn som alla föll pladask).

Handlar om en gymnasietjej som heter Makino. Hon går på en rikebarnsskola trots att hon och hennes familj äger ungefär lika mycket värdedelar som luffarna på Sergels Torg. Varför? Hennes mamma och pappa vill att hon ska bli den som blir framgångrik och rullar in alla stålar. Skolan är uppdelat i en sorts hierkaripyramid. De som är rikast, styr hela skolan och dess elever. 4 snuskigt rika och snygga killar har tagit kontroll över skolan då deras föräldrar gett väldigt generösa donationer till skolan. Alla som säger emot dem (Eller snarare framför allt ledaren Doumiyouji som har extremt kort temperament) får den "Röda lappen" i deras skåp, vilket indikerar att det är obligatoriskt för alla elever att mobba ut den personen, tills den antingen lämnar skolan frivilligt, eller i värsta fall - dör. Makinos kompis råkar en dag förolämpa ledaren i F4 (gruppnamnet på de fyra rikebarnen) och Makino står upp för henne, vilket gör att Makino blir den första tjejen som får den röda lappen. Mkt intriger följs, bla ett spännande triangeldrama (Jag kan själv fortfarande inte bestämma vem jag ville att hon skulle hamna med) och massa annat. HYD är som sagt en typisk highschool serie och riktar sig mest åt kärlekskranka ungdomar som behöver något botemedel mot den extremt tråkiga vardagen. Därför finns en del klichée moments, barnsliga kommentarer, japanska ordvitsar och inte minst väldigt orealistiska händelser. Men hallå, nu ska vi inte vara såna. Om en serie som denna lyckas hålla bort hustak och rakblad från de japanska ungdomarna, vem bryr sig?

Jag såg den kinesiska versionen, Meteor Garden, först, och även om den är så eeeeextreeeemt low budget (till skillnad från HYD) så är det väldigt väldigt charmig! Om man hellre vill träna på mandarinen så kan man också kolla in Meteor Garden för den är väldigt bra den med! Sötare och snyggare taiwaneser/kineser kan man INTE hitta. Båda rekommenderas.


Kommentarer
Postat av: Do-Do

men natta, nu ligger du på latsidan. du missade att lägga upp nummer 8:a igår!

2008-04-27 @ 15:26:12
Postat av: echo

yamapi:D

2008-04-27 @ 23:51:09
Postat av: N

@Do-do
Lade upp 2 istället nu ;) Och 6:an är på ingång.

@echo
Yes, han är med här ja. Dock var han en liten yngling då :)

Postat av: Liza

Jag älskar Meteor Garden! <3 Fast jag håller med om att den är så low budget! xDD

Vill gärna se HYD också :)

2010-02-06 @ 19:45:35
URL: http://liiitza.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback