Hana Yori Dango 2

Hana Yori Dango 2

Äntligen är den här! Andra säsongen av Hana Yori Dango (Eng: Boys over Flowers), har tagit sitt startskott nu i januari 2007, och kommer underhålla alla glada själar 11 veckor framåt! Frågan är om de kommer bli lika bra då? Ordet uppföljare brukar ju inte precis båda något gott.
För de som inte har någon aaaaning vad HYD är för någonting, skall jag förklara kortfattad.
Hana Yori Dango (HYD), är ursprungligen en tonårs manga, som under 90-talet blev ofantligt populär. Därifrån kommer animen, med samma namn. Sedan år 2000 bestämde sig en av japanernas grannar att göra en tv-serie baserat på storyn. Och vipps så skapades "Meteor Garden" i Taiwan. Pga den enorma succén serien lyckades göra, beslöt sig japanerna att själva göra en version av HYD. Vipps så skapades Hana Yori Dango 2005, med kända skådisar som Matsumoto Jun och Oguri Shun. Även den blev en succé, och man beslutade att göra en andra säsong (som börjar där den slutade senast, och fortsätter att följa mangan).

Storyn:  Makino Tsukushi är tuff men ganska så oförmögen tjej, som studerar på Eigoku High School. En richkids skola, där alla elever går runt och gottar sina föräldrars förmögenheter. Makino som går där endast för att hennes föräldrar vill att hon ska träffa en rik kille och gifta sig, så deras ekonomiska problem skulle vara lösta har det svårt att vara den enda "lowclass" tjejen, men försöker göra allt för att få ett normalt och tyst liv. Samtidigt styrs skolan av fyra tredjeringare, vars föräldrar är de rikaste i hela landet. De kan slåss och förnedra hur de än vill, utan att någon har någonting att säga om det. En dag råkar Makinos kompis i knipa när hon av misstag råkar gå in i F4's ledare (Doumijouji Tsukasa) och spilla läsk över honom. Tsukasa ska precis ta itur med ohyran då Makino står upp för sin vän och säger ifrån. Dagen efter hittar hon en röd lapp i hennes skåp. Spelet har börjat. Nu är hela skolan emot henne, och kan mobba henne hur mycket de än vill, tills hon lämnar skolan.

Bla bla bla.. sedan händer de en massa kärlekstrianglar och sånt. Allt det där som utmärker en highschool serie. Mycket extraordinärt. Enligt mig, 3x så bättre än Meteor Garden. Definitivt värt att se!
Först och andra säsongen kan du hitta här
http://www.d-addicts.com

Kommentarer
Postat av: Braz

Woooaaah! I LOOOOOVE Meateor Garden.. Jag antar att jag borde se denna oxå sometime! Woaah!

2007-01-15 @ 22:45:25
Postat av: ewe

borde nog ta mig tid att kolla den här serien, alternativt meteor garden! så mkt som ni snackat om detså... har du meteor garden btw?

Postat av: natta

MG kan du hitta på antingen youtube (dock dålig kvalité) eller på d-addicts som bittorrent nerladdning.. =)

2007-01-16 @ 15:58:00
URL: http://thornbird.blogg.se
Postat av: Braz

Eller så kommer du hem till mig som har hela första säsongen på datorn ;)

2007-01-16 @ 16:32:33
URL: http://themanwiththebox.blogg.se
Postat av: aaneh

hana yori dango rockz!!
i really love the show..
it completes my day..

2007-05-27 @ 08:57:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback